facebook
twitter

Горещи новини

Обявено е частично бедствено положение в част от Дупница

534
Илияна Кирилова

Кметът на Дупница Методи Чимев обяви частично бедствено положение за част от територията на града, съобщи БНР, позовавайки се на общинския пресцентър.

Решението е във връзка с възникналата усложнена обстановка, предизвикана от пожар, следствие на натрупани различни по вид отпадъци в района на фирма "Феникс Ресурс" - под мост на автомагистрала "Струма" и в землището на село Грамаде.

Срокът на частичното бедствено положение е до 14 август до 24.00 часа. 

За ръководител на операциите във връзка със създалата се обстановка е определен началника на РС ПБЗН - Дупница. Кметовете и кметските наместници на засегнатите населени места от общината пък трябва да започнат незабавно провеждане на планираните дейности за защита на живота и здравето на населението и опазването на околната среда.

Щабът за изпълнение на Общинският план за защита при бедствие ще бъде при непрекъснат режим на работа.

Огънят е обхванал основите на автомагистрала "Струма", а с огнената стихия се борят пожарни коли, цялата налична техника на "ВиК" и общината, десетки доброволци и полиция.

В потушаването са се включили автомобили на противопожарните служби от Самоков и Благоевград, фирми, както и зърнопроизводители с техника.

На място са пристигнали експертни групи от Областното пътно управление и Министерството на регионалното развитие, за да вземат отношение по участъка на магистралата и дали е компрометиран в следствие на огъня.

Автомагистралата остава затворена за преминаване на моторно-превозни средства и се използва алтернативен маршрут през път Е-79. Засега няма информация за опасно високи нива на отровни газове, поясни от общината.

Ключови думи:

пожар, Струма, Дупница
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пожарът във Варна бе потушен

24.02.2020

Обновена

3415 5
400 души са евакуирани от горящ хотел в Пампорово

20.02.2020

654 2
Пожар избухна в столичен търговски център

11.02.2020

Обновена

1376

Коментари

ЗИЛ131

Това депо какво дири до магистарлата мУ?

независим експерт

Пожарникарите властват, кой да гаси пожарите?

Влез или се регистрирай за да коментираш