Медия без
политическа реклама

Нинова към Борисов: Започнете разговори с Китай и Русия за ваксина

01 Март 2021
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Изказването на премиера Борисов, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини "назаем " е признание за пълен провал, безсилие и липса на далновидност”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира на страницата си във Фейсбук думите на Борисов отпреди ден.

"България предплати 18 500 000 ваксини, а се оказа в състояние да се моли да получи ваксини в заем", допълва Нинова, която в петък в парламента обяви, че левицата предлага държавата да закупи руската ваксина "Спутник V".

Лидерът на социалистите коментира и хаоса около ваксинацията у нас и сравни "безсилието на българските управляващи" в процеса с действията на лидерите в други европейски държави. "Редица европейски лидери започнаха разговори, доставки и използване на руската и китайска ваксини. Чешкият и унгарският премиер, австрийският канцлер дадоха пример за това", пише още тя.

Корнелия Нинова критикува премиера и го призова: "Вместо да се моли на Франция и Гърция, да започва разговори с Китай и Русия, както направиха редица европейски лидери. Управлението на кризата от правителството на Борисов е некомпетентно, непоследователно и унизително за страната. То е опасно за здравето на хората и вредно за икономиката".

Още по темата