Quantcast
НАТО ще използва всички средства при кибератака | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

НАТО ще използва всички средства при кибератака

2167
Пресслужба на НАТО
Йенс Столтенберг

Генсекът на НАТО Йенс Столтенберг предупреди Русия и други потенциални врагове, че алиансът е готов да използва всички средства, с които разполага, за да отговори на кибератаки. Предупреждението на Йенс Столтенберг дойде на фона на безпокойството на членовете на блока за намеса в изборите за Европейски парламент, които започнаха във Великобритания и Холандия в четвъртък.

Западните съюзници обвиняват Русия, че се е опитала да повлияе на резултата от президентските избори в САЩ през 2016 г. и използва кибертехнологии, за да осакати инфраструктурата на съперничещата Украйна - обвинения, които Москва категорично отрича.

"За да има възпиращ ефект, потенциалните нападатели трябва да знаят, че не сме ограничени да реагираме в киберпространството, когато сме атакувани в киберпространството", заяви Столтенберг по време пред репортери в Лондон заедно с външния министър на Великобритания Джеръми Хънт.

"Ние можем и ще използваме пълния набор от възможности, с които разполагаме", заяви Столтенберг.

Ключови думи:

НАТО, Русия, кибератаки
39

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Никита Михалков: деградацията на таланта

13.04.2020

2858 13
Руското Министерство на отбраната отваря представителство в Сърбия

21.10.2020

Обновена

718 12
САЩ: Вече не остана върху какво да налагаме санкции на Русия

16.10.2020

9764 49

Коментари

Страници

Bacho Кольо

"Празни мисли на един празен човек"

 

 Джером К. Джером

Дзопино

?

mustak

На снимката имаме киборг.

Вал

"Ние можем и ще използваме пълния набор от възможности, с които разполагаме", заяви Столтенберг.

 

Това да не би да е някаква точка от някакъв план ?

Интервал

Защо така нежно се изразява г-н Столтенберг? Направо да си каже - за охакан изборен сайт или система, следва ядрен удар! Ето това ще е мъжка приказка на силна и надеждна отбранителна организация. Виновните ще са които решат, а след ядрения удар даже няма да се налага да се доказва вината им... и няма да има "категорично отричане" от страна на виновните .
Чиста работа и демокрацията ще е надеждно защитена. ?

IvanM

Направо да си каже - за охакан изборен сайт или система, следва ядрен удар!

 

Др. Столтенберг такова не може да каже. Не, че не иска, ама нито решението взима той, нито има с какво. Та така.

Тони Йорданов

    Вярваш че след ядрен удар ще остане нещо от демокрацията?

Интервал

Разбира се! Демокрациите и изборните им системи ще са надеждно защитени, а атакуващите тирани ще бъдат демократизирани и то напълно. Това няма да е поредното половинчато и ялово демократизиране с конвеционални бомби, каквито милосърдни и неоценени опити наблюдаваме през последните години.

paragraph39

 

ИНТЕРВАЛ,

А ако "кибератаките" са дело на частни лица/примерно, хакери-тинейджъри, които си правят кефа/, кво прави НАТО тогава?!

Трета световна война?! Заради хлапетии?!

А?!

IvanM

кво прави НАТО тогава?!

 

НАТО-то нищо не може да направи. Могат да направят САЩ, ако поискат. Могат и през НАТО-то, могат и без него.

Интервал

paragraph39,
Бъзикам се с "умнотиите" на генсека от снимката. Като ще е пропаганда, то поне да е качествена и мащабна! Въпросът ти е точно на място и би трябвало да го зададе всеки репортер с повече от една мозъчна бръчка. Обаче, няма да е в тон с пропагандата.

paragraph39

ИНТЕРВАЛ,

Аз- НЕвинен!?

Аз само пиТам- НЕ пиПам!?

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Скоро им правиха показно:

 

 

"Восстановление было небыстрым": как военным США удалось взломать "фабрику троллей"

 

Тактика "прямых обращений"

Помимо удаления данных с серверов, военным США удалось отключить американский отдел "фабрики" от интернета на срок от нескольких часов до нескольких дней, сообщил американский канал NBC, но этим наступательная операция не ограничилась.

Источники газеты New York Times в киберкомандовании США ранее рассказали о тактике "прямых обращений" к сотрудникам "фабрики", а также к хакерам из Главного разведывательного управления минобороны России (ГРУ). По данным издания, с помощью электронных писем, текстовых сообщений и всплывающих окон в браузерах американцы с октября 2018 года могли предупреждать россиян, что их настоящие имена и другие персональные данные известны.

 

"Учитывая, что сетевое оборудование почти на 100% производится за рубежом и мы не знаем все возможные уязвимости и "бэкдоры", оставленные в устройствах случайно или намеренно, любая группа лиц, обладающая этими знаниями, способна осуществить взлом. Узлы, через которые осуществляется доступ в глобальную сеть, имеют публичные адреса. Доступ к этим адресам можно осуществить из любой точки мира, поэтому взломать АИИ можно было откуда угодно - от Аляски до Патагонии", - отметил эксперт.

https://www.bbc.com/russian/features-47388420

?

 

geo_19

Да, бе, те стоят с ръце у джобовете:

 

Восстановление было "не быстрым, но это был всего лишь один из офисов, так что это было не так критично", - отметил источник. По его словам, после кибератаки сервера американского отдела перевели под управление Linux. В отличие от Windows, это операционная система с открытым кодом, что уменьшает вероятность подобных вторжений.

mi6osp.

Хъм, и накъде ще насочи ударите си с всички средства НАТО, при кибератака през вериги сървъри? 

fierсe
снимка на fierсe

има ли атака, рашките са!

тва е! виновен до доказване на противното!

запазена марка на реднеците!

матея

 

 

 

                           Когато подслушваха телефона на Меркел тоз какво направи ?

майор Цепеняков

Кво ше праите бе, атомни бомби ли ше хвърляте? Д*** *******, ***а!

Доси

Ся, тоя Столтенберг много добре знае че това са пълни глупости... или, което ще е по-лошо, всъщност не осъзнава че това което говори са пълни глупости.

Само като хипотеза ще споделя че да речем по някаква причина, да защити рускоезичното население примерно, Русия реши да прегази един от балтийските тигри... хващам се на бас че НАТО няма да реагира с ответен военен удар! 100% сигурно.

Най-вероятно балтийският тигър ще бъде обявен за виновен донякъде, щото третира рускоговорящите като "неграждани" /което между другото е факт/ и след това ще има поредица от декларации, санкции, заплахи и пр. и пр. но НЯМА да има ответен военен удар! Няма бе! Даже и трите тигара да прегази пак ще е така.

Защото ответен военен удар означава начало на пълномащабен конфликт и ядрена война... и край!

buratinob

"Ние можем и ще използваме пълния набор от възможности, с които разполагаме", заяви Столтенберг.

 

Това СИЧКИТЕ възможности са да си лайкваме във ФБ и по медиите.

Набора голем, голем, па мек.?

Миряна Б.

 

Много ми е жал за Столтенберг. Мъничък, тъничък като тръстика, но немислеща. С обременено от пионерската връзка детство и младост, опорочена от комсомола, в който го натикала сестра му. И един ден, когато подпали войната - ще го принудят, началниците му ги е страх, ще хленчи: товарищ Путин, Дорогой Ким, сеньор Мадуро, ама вижте ми си-ви-то, аз съм ваш човек! Позволете ми да вляза в мавзолея на Владимир Илич Ленин и да отправя молитва към него за прошка.

ГАМЕНЧЕТО

Пишете, бришете ма какви курабии прави натуту не си давате сметка

Status Quo

откъде ги изнамираt тия юнаци с вид на "child molestor" ? 

Meto_ot_Interneto

Жалки, лъжливи, престъпни нещастници?

disk

Явно номера с ,, газовите атаки срещу собствения си народ " вече не хваща дикиш. Имаме нужда от нови оправдания за демократизитране.

HBK

Като оставим настрана икономическите санкции (те вероятно не влизат в арсенала на НАТО), защо уважаемите Форумци считат че ядрените удари са единствената тояга, която може да стресне Русия (или която и да е друга страна).

 

Нима HAARP-обусловените метеорологични катастрофи, НАСА-дотациите за МКС, космическите и идеологически войни не са инструмени за ... убеждаване.

 

Лично моето мнение, че например свръхпроизводството на злато и диаманти (включително синтетични), може също да се превърне в „атомна бомба”, особенно когато се използва от ръце и глави, които знаят как да използват разнообразните оръжия. Диверсификация ... на средствата за убеждаване. След като си срутил стойността на рублата само с едни санкции, защо например да не срутиш цената на златото на световните борси. С което ще направиш например „резервите” на ценни метали, така „предвидливо” спастрени от една страна, в „резерви на не-дотам редки метали”.  

 

Няколко „случайни” НАТО-вски попадения върху петролопроводи или пък стратегически проливи могат чудесно да „съвпаднат” с „тийнеджърските” кибератаки, за които видни Български адвокати така пламенно пледират в “advance”. Не е необходимо даже да се търси отговорност от „тийнеджърите”.  

peniko

Колега, вашето мение ми звучи като: а бе комшията не ми се нрави....... не, че имам конкретен повод, ама така външността му не излъчва доверие. На всичко отгоре, не харесвам начина по който той ми казва добър ден. Затова започвам да му налагам санкции. Изхвърлям някакъв боклук в неговия двор, после се обаждам на службата в общината да дойдат да го проверят. Ако неговят косач стъпче едно стъкче в моя двор, моментално подавам жалба.....И го гоня да дупка! Бях наблизо околко подобен случай преди 2 г.:  съседът на дъщерята беше си избрал този подход. МЛадежитте н

Доси

НВК, както винаги невероятно нелогични свободни съчинения. Всеки път го чета и всеки път съм изумен... толкова писане и поне веднъж да беше познал нещо! Не. Никога. Удивително. 

плямпало

За оправдание на заплахите се използват вече доказани лъжи. Не е имало никаква руска намеса в изборите в САЩ през 2016. В сегашните европейски избори също е доказано че няма руска намеса. 

Вижда се че изкуствено се нагнетява напрежението. Имаше  една много гадна игра. Две приятелчета се поставят едно срещу друго и се казва на едното от тях да зашлеви плесница на другото. После се иска другото да му отвърне. Не след дълго двете предишни приятелчета вече свирепо се млатят. 

Не се ли държи сметка че на тази с нищо не предизвикана заплаха Русия има право да отвърне също със заплаха.... И.... Така може да се почне...

HBK

Всеки път го чета и всеки път съм изумен... толкова писане и поне веднъж да беше познал нещо! Не. Никога. Удивително. 

 

Уважаеми, Форумнико,

Похвално е, че четете „всеки път”. Продължавайте по същия път. Възможно е някога дори да разберете:

 

1. Санкциите, за които вече споменах, че срутиха рублята (факт, който надявам се, че дори и Вие няма да отречете) бяха много пъти споменавани от мен като ефикасен (и ефективен) инструмент за ... убеждение. След като рублята загуби над 40 % от стойноста си, Бащицата Путин смирено изрече „САЩ са най-мощната икономика и военна сила”.

 

2. Възможно е дори да раберете и това което казвам в горния си пост – НАТО (в частност) и Пентагона (въобще) разполагат със широк арсенал от средства (не само бомби), за които генсекът само намеква.

 

3. А сега и прогнозите – „средствата” ще помогнат на Тръмп да реши проблемите не само с кибератаките, ами и с пазаралъците с аятоласите в Иран и с търговските войни с китайците. Това за протокола.

 

Продължавайте да четете, опитайте се да разберете, и най-важното – отворете очите, ушите и душата си за сайтове извън ру.пресата.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш