facebook
twitter

Горещи новини

В Москва започнаха "индивидуални протести"

2323
ЕПА/БГНЕС

Няколко десетки руски опозиционни активисти започнаха "индивидуални протести" след като не успяха да получат от властите разрешение да проведат митинг в рамките на протестното движение, обхванало от един месец Москва, предаде Дарик радио като цитира Франс прес.

В същото време на булевард "Сахаров" в руската столица се проведе разрешен митинг. Той беше организиран от руската комунистическа партия и събра около 4000 души. На него също бяха издигнати лозунги за свободни избори.

Протестите в Москва срещу недопускането на опозиционни кандидати до участие в местните избори през септември започнаха в средата на юли. При серията от неразрешени митинги полицията арестува над 3000 души.

Десетки активисти на опозицият днес заявиха позицията си чрез "индивидуални протести" под дъжда. Те стояха на различни места в града, често пред паметници, държейки саморъчно направени плакати. Тази тактика често се използва от протестиращите в Русия, за да не им се налага да искат разрешение за провеждане на митинг. Те могат да протестират свободно, стига да са на разстояние от поне 50 метра един от друг.

40

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Москва: Невъзможна е каквато и да било дискусия с Украйна за Крим

02.12.2019

3477 40
"Кървава сряда" беляза протестите в Ирак

29.11.2019

150 1
Продемократичната опозиция спечели местния вот в Хонконг

25.11.2019

655 9

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Уникална полицейска държава е изградил Путин !

 

На 50 метра един от друг !  А са на 49 метра а са те арестували за образуване на "група"...

 

:)

 

Комунистите завалийките и те едвам успели да намерят 4000 човека....

 

 

Тъмно пиво

Що се чудиш? Комунистите в Русия са като нашата БСП, Путиновата Единна Русия е като бацевия ГЕРБ. В Русия са наследници на КПСС, в България - на БКП.

   

protor

Комунистите също се бориха срещу комунизма. И го разтуриха.

маркос

 

 

 

 

 

                                       

Не се ли бори Сахаров против комунизма?

 

                                Бори се за Елена Бонер.

 

 

                             

 

 

сталкер пустиняк

Това е нещо много забавно- компартията в Русия да иска свободни избори!

nottheone

без глупости, моля

paragraph39

/:/ Протестите в Москва срещу недопускането на опозиционни кандидати до участие в местните избори през септември започнаха в средата на юли.

........................................................................................................................

Да внесем/а/ малко ЯСНОТА и ДЕманипулация:

Става въпрос за кандидати/издигнати от партия или "независими", издигнати от инициативен комитет/, които кандидати НЕ са допуснати до участие в местните избори, тъй като НЕ са представили необходимия ПО ЗАКОН брой подписи на легитимни Избиратели/ на пълнолетни, на правоимащи да гласуват местни жители и т.н./, подкрепящи кандидатурата на съответния кандидат! Т. е., протестите на протестиращите са:

1. или срещу действащия Закон, приет с Мнозинство от съответния законодателен орган?! 

2. или срещу действията на съответния орган по Изборите, съобразени, или НЕсъобразени, с действащия Закон!? 

***Ако протестите са по т.1, те са твърде закъснели и безсмислени сега- трябвало е да бъдат проведени тези и такива протести преди или по време на приемането на Закона от съответното Мнозинство, с искане Законът да бъде обявен за противоконституционен! А, доколкото ми е известно, НЕ е искано Законът да бъде обявен за противоконституционен и Съд, съответно, НЕ обявил Закона за противоконституционен! Сиреч, протестите са срещу НЕпоискването за обявяване на Закона за противоконституционен! Ерго, това НЕ е протест срещу Органа по Изборите!!!

***А ако протестите са по т.2, те са безсмислени и провокативни/даже с транспаранти с надпис "РЕВОЛЮЦИЯ ПРЯМО СЕЧАС!"!/, ако преди протестите инициаторите и организаторите на протестите НЕ са ОБЖАЛВАЛИ в Съд решенията на съответния Орган по Изборите! Защото, става въпрос за СПОР относно законосъобразност на административен акт /решение, заповед.../ на Органа по Изборите и на властта!  А, по правна Презумпция, административните актове са законни- до доказване/ от Жалбоподателя!/ на противното в Съд! И каквото Съдът реши! ТЧК

Ерго, Малцинството да стане Мнозинство- и да промени Закона! Това е пътят! А дотогава Изборите ще се провеждат според действащия Закон, а НЕ според искания на Малцинство и улични протестиращи! Така е при Демокрацията, уважаеми "демократи"! Нали!?

КАЗАХ!

 

 

paragraph39

СТАЛКЕР  ПУСТИНЯК,

/:/ Това е нещо много забавно- компартията в Русия да иска свободни избори

..................................................................................................................................

Още по-"забавно" е, че и "демократите" в Русия искат "СВОБОДНИ" Избори?!

А най-забавното е, че НЯМА- нито в Русия, нито в САЩ, нито в България, нито по Света!- такова нещо като "свободни/ или "честни"/ Избори"! Избори са или законни, или противозаконни/незаконни/- което, обаче, при Демокрацията, го обявява Съд, а НЕ "забавни" улични протести!!! ТЧК

Тринити

Редно би било да им изпратим в Москва другаря Е.Сугарев, да им покаже как се протестира като им дръпне една гладна стачка.

скайспирит

Гледам партньорите са се разпенявили срещу руския начин  да правят демокрация.  Като оставим настрана, че едва 0.5% от московското население проявяват интерес към протестите, нека видим как е аналогичната ситуация във Фашистгтон, където има  най-най-най- галактическа демокрация и свобода.

 

За да протестираш пред Бялата къща, трябва да се молиш на цели три администрации, всяка от които има свои правила:

 

https://washingtonpeacecenter.org/permitprocess

 

Ако се съберат повече от 25 човека, това се води демонстрация и трябва да се иска разрешение. Агенциите имат график за заявени дати, и хоп..... ако сега искаш да изкараш бял роял  срещу къщата на Тръмп, най-близката свободна дата е след 2020 г. Според този сайт,

 

https://classroom.synonym.com/how-to-organize-a-pr...

 

най-добре е заявлението да се внесе три месеца по-рано, като включва всички подробности - бр. хора, място, часове, ще се ползва ли озвучаване  и пр. и пр. Няма официален регистър за свободните дати - агенциите, които имат отношение дават отговор до 48 ч. 

 

Всяко събиране без разрешение е незаконно, може да бъде приложена сила за запазване на обществения ред. Ето такава е практиката в най-голямата демокрация.

 

Диагностик

Смехория! Меншевиките се борят с болшевиките.

ЗИП
снимка на ЗИП

Никой не твърди, че в  образуванието зад океана има демокрация !

 

:)

 

Тва си е същата полицейска държава, като в Русия разбира се в по-малък мащаб.

 

Истонска демокрация има главно в Европа - Скандинавия, Швейцария. От по-големите държави - Франция  Великобритания...

 

:)

Mars11

   Харесвам индивидуалните протести. Хеле протеста на художника Павел Павленский приковал ташаците си към паважа, край червената тухлена ограда.

hamel

То не беше протест, а високо естетична художествена проява. Демек, както сега му викат, пърформанс или инсталация. "Новият Прометей"   

OldTen
снимка на OldTen

Тя статията за Матушката ама те пак питат, защо бият негрите. Ех, Чебурашки, добре сте си вие, за вас света започва и свършва с Путин, нищо че като падне от власт, пак по стар обичай ще го хулите, нова е вашата природа!

Status Quo

Ех Козарче , тя статията верно за Русия щото да се пише с неудобни факти за твойто демокраси е сквернословно - но в  чудотворният рай на земята ще ти скъсат шушоните а си се опитал демократично да протестираш  и да пипнеш  полицай камо ли да го храчиш и посягаш на бой . 

Чети лишчетата , кланяй по пет пъти на ден и так держат ! 

И знаеш ли тази плоча с негрите веке се изтърка - понапъни сиви клетки може и да излезе нещо ( бая съмнително ) 

hamel

Тереза Мей, Борис Гьонсън, Помпейовците и т.н., и те чебурашки.

Де що става по света и у тях - се Путин им се привижда.

Дагоев

Имам опасение, че ще направите и тоя форум нещо като дир.бг. 80% -вите отиваейте да се изявявате там!

вила

Ех Къде е Викито курабийката с пет милиарда долара кеш да видите какъв майдан ще завърти, пък то, пуста работа. 

OldTen
снимка на OldTen

Пак бият негрите! Чебурашке, къде съм коментирал Америка, защо все тя ви е в акъла? Гледайте си Матушката с безаналотовите неща и не си мислене, че който не обича Русия непременно обича Америка.

Status Quo

Сиви клетки , сър

ЗИП
снимка на ЗИП

Who care за задоекеанската дупка ? Не го взимай толкова присърце. 

 

:)

маркос

 

 

                         Тя статията за Матушката ама те пак питат, защо бият негрите.

 

 

                              Те статиите околе са за Матушката , ама един тук три дни се пени, че демонстрациите на Запад били само на уведомителен режим , т.е. днес уведомяваш утре демонстрираш където искаш и както искаш. Слобода начи . Пък негрите ги остави , не само ги бият ами и отстрелват като вреден дивеч.

hamel

къде съм коментирал Америка

Разни Циенени, Фоксове, бибисита, дойчевелета, дивелтове унд зо вайтер, коментират - "А в Русия Путин пребива демонстрантите". Нали не се  изживявате като да задавате дискурса във форума?

Апропос, обръщението го пропущам, към когото и да сте се обърнали.

маркос

 

 

 

 

                                        Харесвам индивидуалните протести. Хеле протеста на художника Павел Павленский приковал ташаците си към паважа, край червената тухлена ограда.

 

                  Интересно , че във Франция на същият тоз протестър веднага му наритаха задника и мисля , че даже го окаушиха .

Кара Колю

Ндаа... докарали сте я до "негрите" 😁

hamel

 И до чебурашките, хер. Така става, когато не ни контролирате. За къде сме без Вашия критичен взор?!

Метла-
снимка на Метла-

Се там където винаги сте си били. Тва не пpечи само по себе си - шумотевицата ви обаче много. Някой си Бил Бъpоуз ви е описал изцяло, ма безполезно да ти кажа къф е и къдя е описанието

Status Quo

по сички земни кълбета полицията може силно демократично да бие , използва сълзлив газ , гумени амуниции и прочее демократични средства естесттвенно  не и в Русия . 

ПГеоргиев

Мачкай, Вова!

Ако не е Вовата, мачкай Сережа Собянин!

К'ви са тез глупости - демокрация, избори.

Че то, "ако гласуването променяше нещо, нямаше да ни разрешат да го практикуваме".

Хитрец е Марк Твен, хитрец.

И го е казал за "най-великата демокрация"!

Но, това важи и за Русия.

Такива големи страни, с многобройно население, разнородно по националности и религия, не се управляват с демокрация.

Трябва твърда ръка, силен репресивен апарат, от който да се страхуват хората. Чак тогава ще започнат да го уважават. 

"Бий, за да те уважават!"

Мекушави лидери нямат място начело на САЩ, Русия, Китай.

Виж за Люксембург може да е нежен и любящ.

Та, к'во ли зависи от Люксембург?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×