Медия без
политическа реклама

МО се хвали: За първи път от 10 години ремонтираме танкове Т-72

По този начин Министерство на отбраната опровергавало твърдения, че те отивали за скрап

12 Окт. 2019Обновена
БГНЕС архив

За първи път от 10 години Министерството на отбраната договори капитално-възстановителни ремонти за танкове Т-72, похвалиха се от Министерство на отбраната в официалното съобщение. Това ставало в цеховете на завод „Терем – Хан Крум“ ЕООД, Търговище. Заводът е част от „Терем – холдинг“ ЕАД, с който Министерството на отбраната сключило договор за ремонт.

Ремонтите вървят по план, а ремонтираните танкове се транспортират с трейлери до полигон край Търговище поради необходимост от рутинни изпитания. След като капитално-възстановителните дейности приключат, машините ще бъдат транспортирани по същия начин до съответните военните формирования.

Министерството на отбраната предвижда да продължи процеса на възстановяване на танковете Т-72 след нови договори с предприятия на „Терем – холдинг“ ЕАД.
Съобщаваме този факт по повод появили се твърдения в публичното пространство, че танкове на Българската армия били извозвани в неизвестна посока с цел нарязването им на скрап, твъдят от МО.

Преди дни в социалните мрежи се появиха твърдения за това, че край Курило са забелязани 20 танка. Те бяха придружени с видео, на което се вижда, че те са качвани на автоплатформи.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата