facebook
twitter

Горещи новини

Министърът на отбраната на САЩ: Не сме готови за хибридна война

Русия ефективно демонстрира провеждането на „косвени, хибридни бойни и военни операции в сивата зона“, твърди Марк Еспер
885
БГНЕС архив

САЩ не са готови за „хибридна“ война с Русия и във връзка с това имат намерение да коригират плановете за развитие на военното и други ведомства, заяви министърът на отбраната на страната Марк Еспер, цитиран от РИА Новости и Фокус.
„Недиректната война“ или „войната с представителство“ е конфликт, зад чиито непосредствени участници седят по-големи играчи. Примери за такива войни са Корейската и първия етап на Виетнамската.
Изказвайки се на конференция на военновъздушните сили на САЩ, министърът изрази мнение, че Русия през последните години ефективно демонстрира провеждането на „косвени, хибридни бойни и военни операции в сивата зона“. Като пример той посочи събитията в Крим и Украйна, без да уточнява какво има предвид.
Киев и редица западни държави смятат, че Русия се намесва в делата на Украйна и е страна в конфликта в Донбас. Русия отрича това и нарича подобни твърдения недопустими. Москва многократно е заявявала, че не е страна в вътрешноукраинския конфликт и не участва в събитията на югоизток, не подкрепя милиции и не изпраща войски в Донбас, а се интересува от това, Украйна да преодолее политическата и икономическата криза, отбелязва руската агенция.
„Това говори, че те (Русия) знаят, че не искат и не могат да ни противостоят в конвенционална война и затова търсят други начин, за да ни предизвикват, да водят стратегическо съперничество на по-ниско ниво от директния въоръжен конфликт“, заяви Еспер.
„Това е нова форма на бойни действия. Имам предвид. Искам да кажа, че в много отношения тук сме най-слабо подготвени и че трябва да сме готови за това. Ето защо сега изучаваме как се готвят нашите планове за провеждане на кампаниите на различни театри (на военните действия) и се опитваме да излезем на ниво на стратегическо съперничество по-ниско от това равнище“, обясни министърът.
Той подчерта, че това се отнася не само за военните, но и за други ведомства на САЩ, които трябва „да променят тази стратегическа ситуация, като провеждат информационни кампании и други“.
„Добри сме във военните операции, но когато се окажем в тази сива зона, когато излезем от конвенционалния конфликт, това се превръща в изпитание за нас“, резюмира Еспер.
 

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Корупцията потопи под вода Венеция

15.11.2019

134
Сенатът на САЩ не призна арменски геноцид

15.11.2019

54
Русия има 3-та база в Сирия в град, изоставен от САЩ

15.11.2019

40

Коментари

graoveca

"„Недиректната война“ или „войната с представителство“ е конфликт, зад чиито непосредствени участници седят по-големи играчи. "

 

Е как да не сте като участвате в такава, дърляте се с Иран, а зад вас стои един голям играч и ви манипулирка, включително и ви избра президента, пък след това обвиниха в това руснаците ... 

ЗИП
снимка на ЗИП

Това говори, че те (Русия) знаят, че не искат и не могат да ни противостоят в конвенционална война и затова търсят други начин, за да ни предизвикват, да водят стратегическо съперничество на по-ниско ниво от директния въоръжен конфликт“, заяви Еспер.

 

Tцъ, това говори, че в Русия все още властва "манталитет тип "совок""...

 

Ако беше "Царя" всичко в Украйна щеше да приключи за месец.

 

Русия просто  трябва, кат прилежен ученик да си води записки от действията на  Иран и Англия, как трябва да се държи на международната арена...

 

:)

Антей

 

Мистър Марк Еспер,

 

хайде вече да не говорим за война.

 

Ето - на Земята има само един

единствен военен блок.

Другия се разпадна и къде е мира?!

 

Защо трябва нещо да се поделя, разделя и т.н.,

когато всички народи

могат да живеят в мир и разбирателство!

 

И всички да се ползват от благата на Земята!

 

Как може да стане ли?

 

Ами като свръхбогатите започнат да 

влагат богатството си в хубави неща,

 

на които да се радват и по-бедните

народи и държави, всички хора!

 

И всички да живеем хубаво и да

се радваме на живота, който ни е даден!

 

Даден ни е живота, понеже не можем да

го създадем изкуствено, нали!

 

Пак ще припомним:

погледнете от висотата на Космоса

какво правим ние хората на Земята -

 

едни боричкащи се човечета

 

напълно безсмислено, в името на

живота ли!

⚠️

 

 

Интервал

Невероятен буламач. Чак не мога да повярвам, че тоя е министър на отбраната.

kaily
снимка на kaily

порастешу пилци, поеб.шу квачке

квачките жално кудкудякат

Недоверчив

"Добри сме във военните операции...". Може и да сте били добри, някога, но аз не го помня. Сега сте добри в "операции" срещу противници облечени с чаршафи и даже това е спорно.  Т'ва да не ти е холиуууд бе смешко?

paragraph39

/:/Министърът на отбраната на САЩ: Не сме готови за хибридна война

..........................................................................................................................

Май, НЕ само за хибридна война НЕ са готови САЩ?!

Ето защо:

Министерството на отбраната на Русия смята, че сега е добра възможност да предложи на партньорите си системите за въздушна отбрана С-300 и С-400, коментира руското издание “Независимая газета“.
Според източник на руските военни се чудят защо мощната американска система за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ пропусна атаките върху саудитските петролни съоръжения. Както стана ясно, северната част на Саудитска Арабия защитена от 88 зенитно-ракетни системи, произведени в САЩ.
Вашингтон защитава Рияд с мощна система за противовъздушна отбрана, но това не попречи на нападенията по саудитските петролни съоръжения, заяви източник от руското министерство на отбраната.
„Въпросът е как може такава толкова мощна система за противовъздушна отбрана да пропусне десетки дронове и крилати ракети?“, заяви той.
И това се случи въпреки факта, че тази мощна система за противовъздушна отбрана разполага с функциониращо радарно поле.
Северната граница на Саудитска Арабия сега е покрита от 88 установки на американските зенитно-ракетни системи „Пейтриът“, казва източникът.
"Може да има само една причина – зенитно-ракетните системи „Пейтриът“, рекламирани от американците, не отговарят на декларираните характеристики. Те имат ниска ефективност в борбата с малки по размер въздушни цели и крилати ракети", казва още източникът.
„Те просто не са готови да отблъснат масова въздушната атака на противника в реална бойна ситуация.“
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че "понякога системите за противовъздушна отбрана могат да демонстрират противоречиви резултати". Подобно бяснение може да се приеме обаче само ако говорим за един комплекс „Пейтриът“, който директно покрива атакувания обект.
По-рано руският президент Владимир Путин предложи на Саудитска Арабия да закупи руски зенитно-ракетни системи С-300 и С-400, които могат надеждно да защитят всяка инфраструктура. Федералната служба за военно-техническо сътрудничество на Русия заяви, че руските системи могат да дадат значително предимство на системата за противовъздушна отбрана на Саудитска Арабия...За тези цели, както показва опитът от отбраната на руската база в Латакия, Сирия, най-подходяща е руската самоходна зенитно-ракетна и артилерийска система Панцир С-1. Боеприпасите му са 12 ракети и 1400 снаряда. Освен това той е много по-евтин от С-300.
 

 

kaily
снимка на kaily

Светът май отива към петрорубли.

😁

paragraph39

KAILY.

/:/Светът май отива към петрорубли

................................................................................

GPR/"Газпром" рубли/?!

paragraph39

 САЩ считат, че без подкрепата на Русия и Китай ще бъде трудно да се постигне мир в Афганистан

19 Септември 2019

http://www.focus-news.net/news/2019/09/19/2700573/...

 Русия и Китай гласуваха в СС на ООН против примирието в Идлиб

19 Септември 2019

http://www.focus-news.net/news/2019/09/19/2700559/...

 

paragraph39

/:/Служител на правителството на САЩ, пожелал да остане анонимен, заяви, че треакторията на ракетите и на атакуващите дронове, показава, че те са дошли от север, заради което Рияд е бил затруднен в това да се защити....

ОБАЧЕ:

/:/ "Както стана ясно, северната част на Саудитска Арабия е защитена от 88 зенитно-ракетни системи, произведени в САЩ. Северната граница на Саудитска Арабия сега е покрита от 88 установки на американските зенитно-ракетни системи „Пейтриът“, казва източникът.

.....................................................................

Някой, май, ЛЪЖЕ?!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×