facebook
twitter

Горещи новини

Манолова предупреди за риск в доставките на газ заради дълг на "Топлофикация"

2092
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Кандидатът за кмет на София, подкрепен от БСП, Мая Манолова предупреди, че "Булгаргаз" може да спре доставките на газ в цялата страна заради дълг на столичната  "Топлофикация" ЕАД. Над 860 млн. лева са дълговете на това общинско дружество и са нараснали с 200 млн. лева за последните години. Искам да ви съобщя за едно писмо на "Булгаргаз" до Столичната община, министъра на енергетиката и "Топлофикация". Писмото не е публично огласено. В него се посочва, че ако до Нова година не се платят 100 млн. лева на "Булгаргаз", това ще постави под риск доставката на природен газ в страната. Не само за София, заяви Манолова пред Дарик радио.

По нейни думи кметското ръководство в лицето на Фандъкова и общинския съвет са довели "Топлофикация" до фалит. Тя твърди, че столичният кмет нито веднъж не е защитил гражданите от високите и неразбираеми сметки. "Ще се направи ревизия, ще се спре източването чрез частния субект, който купува на ниски цени тока, произведен от "Топлофикация" и го продава скъпо на борсата - купува го за 90 лева, продава за 150-200 лева на борсата и прибира печалбата. Трябва да се спре това безобразно източване, при което кмет и общински съвет си затварят очите", категорична е Манолова.

"Проблемът бил в рекетьорския договор с "Булгаргаз" - оправда се г-жа Фандъкова. А защо тогава не сключи договори с други доставчици? Защо не го направиха, след като по закон имат право? Управляват 14 години", попита кандидатът за кмет.

38

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Перник заяви: Мачът свърши, г-н Борисов!

25.01.2020

16
Перник заяви: Мачът свърши, г-н Борисов!

25.01.2020

4 1
Перник заяви: Мачът свърши, г-н Борисов!

25.01.2020

54

Коментари

Страници

harmless
снимка на harmless

Айде, поредната Костинбродска афера .... вЕрваме ви г-жа Манолова, вЕрваме ви.

торбаЛан

За пари. Защото се плаща на брой отпечатани бюлетини. Все едно си чел какво пише в официалната поръчка и колко от този надпечат изобщо беше годен за нещо различно от амбалаж. Или пък беше разкрит поне един самолет с двойно дъно, който да кара бюлетини до Австралия. Или пък да се отговори защо въпреки разкритията Герб стана първа политическа сила, макар че ги изхвърлиха от управлението, вследствие на което те набраха още по-голяма инерция две години по-късно. Или пък как стана така, че на едни от малкото избори, организирани изцяло от Герб президент стана припознатия от БСП летец. Ама това са твърде сложни въпроси за първосигналник като Дачков.

Диагностик

Проблемът е, че твърде много софиянци не си плащат сметките.

Нека Мая да предложи решение на главния проблем.

Devil in Exile

И защо да плащаме, като те вложиха всички милиони на Топлофикация в КТБ, демек ги откраднаха от нас и ги дадоха на мафията.

И защо да плащаме, като чрез това дружество се източва като за световно ...

Ще плащаме, когато сметките са истински, демек два пъти по-ниски от сегашните ...

Диагностик

На представянето на програмата ми бяха представени хората, които ръководеха екипите за нейното написване. Това са уважавани хора - Бисер Манолов, който е известен финансист. Той написа програмата в частта финанси и дигитализация. Архитект Генчев също. Негова е концепцията за Северния град, това е едно от най-уважаваните проектантски бюра в столицата. Йордан Ибришимов и хората от "Спаси Корал" и "Бетономорие", с които написахме програмата "Зелена София". Моят ПР се казва Емилия Караабова, за което много й благодаря, тя е с мен неотлъчно".

 


 

momon

Проблемът с "Топлофикация" се решава лесно. БайХ показа нагледно как става това. Стана кмет и прехвърли дружеството към държавата. Стана министър-председател и прехвърли дружеството към кметството.

А Фандъкова е ясна. Тя и съветниците нямат вина. Другите са виновни. А истината е, че дружеството се източва по безобразен начин, посредством фирми на входа и изхода, като това става с активното участие на кмета и съветниците.

nottheone

мая манолова, стане ли кмет, и само с топлофикация да се справи - требе с доброволни средства паметник да й издигнем

Диагностик

Не паметник, а мавзолей.

Iberia
снимка на Iberia

БОли ме уя за София и софиянци.

Да минават тези избори, че вече ми писна.

Дежурния

Мая Манолова от много години се е заела да довърши топлофикацията в София. Една част от дълговете на това дружество са и нейна заслуга.

momon

А аз си мислех, че последните десет години Фандъкова е била кмет, а преди нея БайХ. Явно бълнуванията, халюцинациите и нервните възбуди са ми нанесли непоправими увреждания.

Диагностик

Пазете си колите: Мая лепи стикери със своя образ:

https://i.pik.bg/news/878/660_f25f728bb0f3ce6c6314...

 

https://i.pik.bg/news/877/660_ef2abf295f42b259f1dc...

 

 

 

Ад мин

Според мен Топлофикация треба да се ликвидира. Кафа!

Тунелите и подземните тръби да се използват като трасета за газоразпределителна мрежа. Сегашните абонатни станции да се оборудват с газови котли и да преминат на газ. Така огромните загуби от аварии и топлозагубите по тръбопроводите ще се елиминират. Ефективността на газовите котли може да достигне 90%. Всяко жилище ще бъде газоснабдено. ТЕЦ-а ако иска да си работи, ако не му излиза сметката, да затваря. Цялото преоборудване може да бъде извъшено от български компании с българско оборудване. При преминаване на газ ще се повиши потреблението, което ще доведе до намаляване на цените и на Газпром и на Булгартрансгаз. Газомера в блока и на входа към всеки потребител и колкото потребено, толкова платено. Дето викаше Бай Тошо "мултипликационен ефект".

И най-важното - това може и трябва да се извърши от държавна компания. Така, както отново ни трябва ДСК (държавна банка), през която да минават всякакви разплащания на и към държавни институции и местна адмистрация и ДЗИ, която да е единствен легитимиен събирач на Гражданска отговорност. Стига с това, че държавата не е добър стопанин. Дай заплати на мениджърите като в Булбанк и гледай как добре могат да се справят.

Е, може и да греша - това тук е територия

 

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

?

И аз това го разправям от дълги години, но все още има страшно много хора, които вярват че разнясянето на топла вода плрез половината град е най-ефективния и икономичен начин за отопление.

торбаЛан

Егати пачаврата!

Хулиган

Няма ли смелчага, който най-сетне да закрие сбърканата Топлофикация?

Да плащаш скъпо и прескъпо, за да изстудяваш парата на ТЕЦ-а, докато произвежда електричество, това само биороботи могат да го възприемат за нормално...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/13/toplofi...

торбаЛан

Ще ти се, нали? Скъпо и прескъпо... Платихме 700 лева за цяла година топла вода и отопление за сезона. Ти колко мислиш, че ще ти струва отоплението на газ или ток, когато се спрат изцяло абонатните станции? За дърва и въглища не питам , щото не мога да си представя това чудо в цяла София до какво ще доведе.

И да питам Мая Галева - какво предлага за решение на проблема, който е изнесла? Нали може тя да стане кмет, а Булгаргаз отново да спре доставките?

nottheone

лъжеш.

вероятно не се къпете у вас. чиниите миете със студена вода да добавите останалите мазнотии към новото ядене за повишена питателност.

и си духате нощно време герберски приказки да се топлите.

 

торбаЛан

Не лъжа, духачо. Не лъжа. Въпрос на добра изолация и малко акъл.

LPetrov

 Лъжеш естествено, жалка смукачке :) 

HBK

И така, кресливата кака заявява нездрав интерес към „ТОПЛОФИКАЦИЯ”. Излишно е да се обяснява, че кюстендилската патка е само креслив глашатай на един пернишки олигарх с отколешни интереси към Топлофикацията (в частност) и към Енергетиката (изобщо). Пределно ясно е, че двата мафиотски отбора (на парти-функционерите и на мутро-милиционерите) ще се сблъскат в интересите си. Куклите, от Самоков и от Кюстендил са само приятното лице ( и уста) на добре познати НОМЕНКЛАТУРНИ мафиоти – от времето на камуниста трето поколение Луканков (нали точно затова бе убит безжалостно от мутромилиционерския клан на мафията), през Румения овчар, та се стигне до сегашния пернишкия ковач.  

 

Разбира се, че топлофикацията трябва да да бъде национализирана (по-точно конфискувана), също и Банките, да не говорим за Телекомуникациите (елемент на Националната сигурност). Това,  обаче, ще обезкърви мафията. В страна, която е в плен на мафията това е изключено да се случи. Нужна е намесата на ЕС, евентуално на новоизбрания Европейски прокурор. Да, ама как? ЕС не разполага с армия.  Ерго ...

 

ЛУСТРАЦИЯ, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ (на вече „приватизираното”) И ЕВРОПЕИЗАЦИЯ.  

nottheone

се едно костов не продаде балкан за 150 иляди дол., и кремиковци за 1 - един - дол.

се поколения камунисти му бръмчат в главата на колежчето.

fractal

Софиянци са обезземлените от ТКЗСто български градинари и овощари след 2СВ набутани в панелки и заводи и във всеки град ТЕЦ от страх да не би Царство България да изхрани със земеделска продукция опустошена от войната Европа

fractal

На комина на теца пишеше че ТЕЦ София е рожба на българо съветската дружба сега са заличили буквите с боя

Къде е пенсионния фонд от преди девети септември 1944 и от преди десети ноември1989

HBK

се поколения камунисти му бръмчат в главата на колежчето.

 

Ето още един неразбрал (или правещ се на такъв). Камунета под прикритие. Преподавателят по несъществуваща вече политизирана икономика (и съпруг на партийна секретарка) не бил камунист? (не говоря за формално членство в „парията”-мафия). Нещо като ДС вече не съществувало, нито пък трибуквените групировки, нито даже пък БКП-ето.

 

Айде погледнете „бордовете” на бандитите в банките, собствениците на крупни приватизирани (особенно по Костово време) предприятия, „бенефициентите” на евро-фондовете, и разбира се - милюционерските началници и ми посочете един (дори по изключение) началник или „бизнесмен”, който да не е котилото на ДС или на НОМЕНКЛАТУРНАТА (да не се бърка с комунистическа маса), от КОХОРТАТА на комунист-тарикатите, камуфлирали се като цоциалисти или даже „демократи” като Костов- тариката, Каракачанов шкембе-войвода и армеец-бизнесмен, Доган Сополя (алкохолизиран стратег и „интелектуалец”), Станишко (копчевед и Европейски шеф), Боковци, кри-Сталинки и още многобройни камуфлаж-демократи. Нямали нищо общо с камунистите. Да де! С камунизма нямат нищо общо – но с НОМЕНКЛТУРАТА? Не общо, ами производно.

 

По-ясно не може да бъде казано: Насадената с помощта на една армия-поробителна камунистическа номенкатура доведе страната до дъното на всички Европейски класации за просперитет и ПРОДЪЛЖАВА да  я води и поддържа „статуквото” във вече завоюваното място в класациите. 

fractal

Дългът на ТЕЦ софия през 1996 е превалутиран от левове в долари докато спестяванията на българите изчезнаха 

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Айде, поредната Костинбродска афера .... вЕрваме ви г-жа Манолова, вЕрваме ви.

Ади сега малко по-кротко. Манолова е сезирала прокуратурата. От прокуратурата информацията изтича към Бареков, който би барабана в ТВ7, която беше съвместно ръководена от Василев и Пеевски.

СЕГА, Бареков води едно грухтящо сайтче, Василев е изгнанник в Сърбия, а г-н Пеевски е на жизненото поприще в средата .... 

торбаЛан

Манолова била сезирала... Майтап. Гаче ли не се помни 2013г. Некъф от ДПС споменава нещо, дето евентуално можело да се случи. Мая Общата го цитира от трибуната на НС и пита фали е вярно. На другия ден пеефските медии на първа страница с големи букви - "Вече и от трибуната на НС говорят за ..." .. неква тъпотия беше, която така и си изчезна. Общата си е същата пачавра 

fierсe
снимка на fierсe
Дежурния

Мая Манолова не лъже, само позабравя.

Когато стана омбудсман през 2016 и поде кампанията за блокиране и саботиране на събирането на дължимото за ползвано парно, съдебните и присъдени вземания на топлофикацията бяха 267 милиона лева. В края на 2018 г, след кампанията на Мая за унищожаване на топлофикацията, същите присъдени и съдебни вземания са се стопили до 47 милиона лева. Кюстендилската мома явно не намира някаква своя заслуга за едни 220 милиона лева, дето се губят благодарение и на нейните усилия и ще трябва да ги поемат всички данъкоплатци.

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×