facebook
twitter

Горещи новини

"Ла Скала" връща милиони на Саудитска Арабия след скандал

Сделка за 15 млн.евро предвиждала саудитският министър на културата да влезе в борда на директорите на известната италианска опера
1455
Нова тв

Известната опера „Ла Скала“ в Милано ще върне 3 милиона евро на правителството на Саудитска Арабия след критики за сключена сделка с кралството, предаде БГНЕС.

Операта обяви, че са сключили инвестиционна сделка със страната от Персийския залив, която ще им донесе над 15 милиона евро за пет години.

Това предизвика острата реакция на редица организации за защита на човешките права и някои италиански политици.

Саудитска Арабия бе силно критикувана, след като служители на тайните им служби убиха журналиста Джамал Хашоги в дипломатическата мисия на страната в Истанбул.

„Ще върнем парите на саудитите“, каза Джузепе Сала, който освен кмет на Милано е и директор на „Ла Скала“.

Той се опита да обясни сделката, която предвиждаше министъра на културата на Саудитска Арабия да влезе в борда на директорите на „Ла Скала“, с действията на изпълнителния директор Александър Перейра, който се грижи за финансовото състояние на операта.

Перейра обаче каза, че както кметът Джузепе Сала, така и министъра на културата на Италия Алберто Бонисоли, са знаели за условията по сделката.

Атилио Фонтана, който е управител на област Ломбардия и член на участващата в управлението на Италия крайнодясна партия Лига, призова Перейра да бъде уволнен

Все още няма коментари

Още

Веселина Кацарова прави майсторски клас в родния Стара Загора
В Стара Загора правят специална трибуна за летния сезон на Операта
Седем спектакъла в "Сцена на вековете" 2019

Влез или се регистрирай за да коментираш

×