Медия без
политическа реклама

И жители на Стара Загора са недоволни от презастрояването

17 Дек. 2019
Илияна Кирилова

Стара Загора е поредният голям град, чийто жители показват недоволство срещу презастрояването. В ход е подготовка за протест, който ще се проведе утре вечер в кв. "Казански". Подобни граждански прояви през последните месеци имаше още в Пловдив и Варна.

Старозагорската демонстрация ще се състои от шествие и блокада на булевард. БНР съобщи, че повод за протеста е започналото строителство в два парцела южно от блок 42 и блок 44, като по думите на живущите в съседство не са спазени нужните отстояния.  „Уважаеми съграждани, подкрепете ни в мирно протестно шествие, което ще проведем ние живущите от блок 42, блок 44, блок 24 и блок 26 находящи в кв. "Казански ". Искаме нашият град да се разширява, а не да се сгъстява. Ние младите семейства искаме да предпазим нас и нашите деца от най-лошото. Не искаме да преживяваме това, което се случи в София с пропадането на земни маси от големи изкопни действия, защото при нас няма улица, която да ни дели и няма дори 3 метра отстояние“ - това са написали в съобщение до медиите организаторите на протеста.

Междувременно стана ясно, че страстите в Пловдив няма да утихнат. Жители от район "Южен", където е в ход нов строителен проект, отхвърлиха предложението на инвеститора за облагородяване на района. То не е събрало подкрепа. Протестите ще продължат. Над 600 души са подкрепили подписка за сезиране на съд и ДНСК за строежа. 

Още по темата