facebook
twitter

Горещи новини

Меркел и други германски политици са станали жертва на хакери

624
Снимка: Архив

Хакерите са публикували в мрежата личните данни на стотици германски политици от всички партии, представени в Бундестага. Това съобщи в петък на интернет страницата си телевизия и радиостанция RBB, цитирани от TACC. Мобилни телефони, адреси на политици, както и част от вътрешнопартийния документооборот - заявки за участие в конгреси, списъци на участници и т.н. са извадени на показ в интернет, пише "Фокус". Сред жертвите е и канцлерът Ангела Меркел, чиито данни - имейл адрес, номер на факс и писма от и до нея, са изтекли в Туитър, пише ДПА, цитирана от "Медиапул".

Някои документи са от преди няколко години. В някои случаи хакерите са били в състояние да получат достъп до лични документи на депутати - сметки, банкови инструкции, данни за кредитни карти, кореспонденция с роднини. Медиите пишат, че списъкът не съдържа данни за политиците от крайнодясната популистка партия "Алтернатива за Германия". Не е възможно да се проследи каквато и да е система в действията на хакерите, съобщава медията.

Щетите от действията на хакерите се оценяват като големи, но сред тях няма важна информация от политическа гледна точка, съобщава RBB. Данните се разпространяват чрез онлайн платформа, която е регистрирана в Хамбург, която има 16 хиляди читатели. Преди това пак там са публикувани личните данни на германски знаменитости. Очевидно информацията е публикувана преди 25 декември, но медиите обръщат внимание едва в четвъртък вечерта. Къде и кога данните са били откраднати не е ясно. Вестник Bild, без да посочва източник, отбелязва, че през октомври 2018 г. са извършени хакерски атаки. Информацията се проверява от Федералната служба за защита на конституцията, която служи като контраразузнаване. Bild също отбелязва, че са откраднати данните не само на политици, но и на представители на някои музикални групи, телевизионни репортери и редица журналисти.

Ключови думи:

Германия, хакери, политици
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Хакери разкриха тайни проекти на руските спецслужби

22.07.2019

69
CNN за България: Цяла държава беше хакната

21.07.2019

4861 28
Франция и Германия са скептични за криптовалутата на "Фейсбук"

17.07.2019

378

Коментари

Гaндaлф

С тва "откраднати" дан ядът .....

Събрани е правилното. Щото ко са тези де подслушваха канцлера ....

 

А може и контролирано "изтичане"

Е брегзита чука на вратата, некой са склонни да се пеняват, та от покрай лондонь им викат дан преиграват дан стане фал.

mi6osp.

Данните на Меркел не са в изтеклите данни.

known

Пак ще претоплят манджата "руски хакери".

JR

Какво има да изтича за Меркел? В течение на години ЦРУ я източи напълно... 

pavelmarinov76

На мен пък точно това ми прави впечатление. Два пъти прочетох текста и нито един път не намерих "руски" Русия, Путин, ФСБ..."

Лошо германски другари, много лошо!

Тя и без туй евроатлантическата солидарност е у киреча, вие за какво работите?

И вас ли вербуваха вече?

 

protor

Информацията се проверява от Федералната служба за защита на конституцията, която служи като контраразузнаване.

Какво ще ми проверяват! СанкциЙ на русията до откат. 

blackthorne

Сега германските политици трябва да реагират.  Вероятно с актуални закони и някой и друг милиард. Дописката ме остава да гадая кой им го е спретнал или дори не са ли си го спретнали сами :)

Влез или се регистрирай за да коментираш

×