facebook
twitter

Горещи новини

Две агенции дават преднина на БСП пред ГЕРБ

Скандалите разколебават избирателите на управляващата партия, твърдят от "Галъп"
6078
Галъп Интернешънъл

Две агенции - "Тренд" и "Галъп", дават преднина на БСП пред ГЕРБ след "Апартаментгейт".

Ефектът на скандалите и разкритията от последните седмици води до разколебаване на електората на ГЕРБ. Това на практика изравнява позициите на БСП и ГЕРБ и дава дори моментна по-изгодна позиция за левицата. ДПС остава константа, а в патриотичното пространство изпъква ВМРО, коментират от "Галъп Интернешънъл" в последното си проучване на електоралните нагласи за изборите за европарламент.

Сред онези, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, 32,1% твърдят, че ще гласуват за БСП, 31% - за ГЕРБ и СДС, а 11,1% - за ДПС. След тях, близо до бариерата от 5,88% е още ВМРО с 5%. Следват „Демократична България“ с 4,5% и „Воля“ – с 3,5%, „Атака“ – с 1,9%, АБВ („Коалиция за България“) – с 1,5%, НФСБ с 1,4%, „Възраждане“ и „България на гражданите“ с по процент, и близо 4% други. 2,2% заявяват, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“.    

Заявяващите, че ще гласуват със сигурност, са 34% от всички; че по-скоро ще гласуват – 28%; че по-скоро няма да гласуват – 12%; че със сигурност няма да гласуват – 18%, а 8% не знаят или не могат да отговорят. Отговорите, разбира се, са декларативни и дават единствено ориентировъчна картина.

Данните са от ежемесечното независимо национално представително изследване лице в лице на „Галъп интернешънъл“, проведено между 5 и 11 април сред 1015 пълнолетни българи в цялата страна.

БСП повежда на ГЕРБ след "Апартаментгейт" и изводът е, че определено скандалът се е отразил на партиите. Социалистите водят на ГЕРБ с 31,3% към 30,5%, а трети са ДПС с 12,7%. Това показва проучване на социологическа агенция "Тренд", поръчано от "24 часа" и цитирано от Дир.бг. 

Изследването е проведено до 13 април сред хора, които са над 18 години и имат право да гласуват. "43% от българите твърдо са решили за кого ще гласуват. Има едни 30%, които не са решили още за кого да гласуват. Това са хора, които мога да излязат да гласуват и да променят изборния резултат, но могат и да си останат вкъщи", заяви социологът Евелина Славкова. По думите й това са изборите, които предизвикват най-малък интерес у хората.

"Най-вероятно има и хора, които не са наясно, че изобщо ще има избори", посочи още тя. Според нея обстановката е изключително динамична. "Такъв тип проучвания не могат да бъдат прогноза за изборите, но могат да ни ориентират как се движат настроенията на хората", посочва още Славкова. Тя очаква в БСП да има сблъсък, но това зависи от самото протичане на кампанията.

"Като цяло изборите за евродепутат не са много привлекателни за хората. Очакваме около 2,1 милиона души да гласуват, като това е почти колкото бяха и гласуващите на миналите евроизбори", добави Славкова. "Ангел Джамбазки е деен и това дава резултат на ВМРО да води сред партиотичните партии", коментира още тя.

 

Ключови думи:

ГЕРБ, БСП, апартаментгейт
85

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Симеонов: Очаквам промени във властта след местния вот

21.10.2019

1105 3
ГЕРБ и ДПС с облекчение се преоткриха като врагове

21.10.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5464
Борисов напоследък е по-скоро безсилен играч, отколкото силов

21.10.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

5111 4

Коментари

Страници

mi6osp.

Преди месец :

Тренд: ГЕРБ печели подкрепата на 21,1 на сто от всички пълнолетни български граждани, а БСП остава на втора позиция с 18,4 процента. Третата позиция е на ДПС с 6,6 на сто. 

 

След месец и още един скандал:

??

Neopol

Я си прочети това, което си цитирал "от всички пълнолетни български граждани", а сега говорят за "от твърдо заявилите, че ще гласуват", т.е. от половината от тези, които ще гласуват и от около 20% от всички избиратели.

mi6osp.

Предполагаш, че ако се сметнат нещата на еднаква база, ГерБ ще е запазил предимството си пред БСП от март? 

Я покажи как стават тези работи.

 

Диагностик

Боя по тенекията "Апартаментгейт" очевидно дава резултат. ГЕРБ мълчат, никой не атакува Йончева, Нинова, Радев, Жаблянов.

Борисов е мек и се поддава на влияние, а Нинова е мъжко момиче и защитава своите (и себе си). 

Проучването изглежда реално за момента. Реално кампанията започва след Великденските празници. 

JR

Ъхъм... С малката подробност, че тенекията е за официалните доходи на новодомците. На Великден по чудо може и да се напълни. 

Наблюдател 1

Ще се менкат май. Но ГЕРБСП пак ще си е на власт.

Sine_metu

Пет., 19/04/2019 - 09:53 (нов)

Диагностик

Борисов е мек

 

Колко е часът? Рано е да се каже. Предстои „Борисовгейт“

momon

Щом близката до герберите агенция дава такива резултати, то положението на управляващите (герб-дпс-оп-воля) съвсем не е розово.

Adolff

Да видим какво ще е положението след натрапването на гейтака в листата.

ЗИП
снимка на ЗИП

ВМРО- 5,5 %

 

Демократична България- 4.3 %

 

Атака - 2 %

 

НФСБ- 1,3 %

 

Явно ВМРО се опитва да "консолидира" патриотичния вот....

Justinian2
снимка на Justinian2

Истинският "рейтинг" го знаят трима - Батката ви , Дългата глава и професор МишоК. Мисля че се изразявам ясно.😃 Единствената неизвестна е какви са нарежданията от ДД към Козяк ? Ще има ли изобщо такива ? Ако да , може да се наредят някакви ПОЛУ-честни избори , каквито бяха президентските. Тогава разгромът на ОПГ-то ще е тежък. Ако няма нареждания , шайката си "печели" без проблем.

Киро Жарта

"Искам да благодаря на посланика на Турция, защото знаем, че България граничи с нашите съседи от Турция"

Цвицерон

Март, 2019

Neopol

"Има едни 30%, които не са решили още за кого да гласуват. Това са хора, които мога да излязат да гласуват и да променят изборния резултат,"

При такова предварително оправдание, "социолозите" могат спокойно да си прибират парите за предизборна пропаганда и да обявават "резултати", според поръчката на платилия.

Zmeja

Гледам стари списъци с бивши премиери, министри, депутати... Сред тях професионални политици, адвокати, индустриалци, банкери, професори, писатели... Чета им биографиите... И за нито един не намирам да е притежавал хотел или ресторант.

kissсинджира

Като се има предвид, че изследването е поръчано от върлите герберунгелокоректни "24 часа мощна енергийна защита на ГЕРБ" смятам, че ГЕРБ са загубили много повече от 3% в сравнение с март.

ablepsia

 БСП повежда НА ГЕРБ 

Социалистите водят на ГЕРБ с 31,3% към 30,5%,

 

Представители на каква националност списват новините и на какъв език мислят? Откъде ги набират и с какво образованаие?  За глагола "изпреварвам СЪС, "ВОДЯ СЪС" чували ли са? 

 

ДОКОГА???

 

http://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D...

 

Вж. 10..

Пиркс
снимка на Пиркс

Списувателят, уважаема, черпи опит от словоблудието на футболните коментатори...

SvSophia
снимка на SvSophia

В случая с това конкретно заглавие, понеже няма отбелязани проценти, би трябвало да е:

Води ПРЕД 

Но понеже и в други сайтове заглавието е същото, явно просто се копи-пейства.

 

Туморното петьоблъсковско образувание десетилетия вече ни се представя като медиен език и пълзи като гангрена не, като проказа.

ablepsia

"Изпреварва ГЕРБ"

Forza NATO

Немойте се подсмихва преждевременно.

 

Това че гербероидите от Тренд излизат с подобни данни може да има съвсем просто обяснение. Вадим холограмата на "повеждащите" куманези, за да покажем колко пъргаво пълзи диктатурата и колко прозорлив е Байо ви, съответно, като краен резултат - да мобилизираме Гвардията на пазителите на буржоазната контрареволюция да се вдигне и да възспре рекомунизацията и ресъветизацията на рОдината.

Гласувайки за единствените, дето ги бият, со се най-автентичния кремлоборец АлЙо, разбира се.

Предводител на ...

Има мегдан за 30% надпечат, тва разбирам аз от соцьологическите терндове.

Manrico
снимка на Manrico
Прекалената обсесия не е хубаво нещо. Пак илюстрирана новината със снимка на Цецо. А можеше да се илюстрира с кадър от представянето на изследването: Сайтът нещо не ми приема .png формат, затова друга снимка, не от представянето, но на представилата изследването:
SvSophia
снимка на SvSophia

Продуктово позициониране за телевизията на Гела е горната “илюстрация”

😜

Пиркс
снимка на Пиркс

Снимката на тов. Цецоу, тов. Манерко, става доста по-красива с едно просто Cntrl-Shift-L във Photoshop. 

https://ibb.co/kHdczKw

Един дядо

"Очакваме около 2,1 милиона души да гласуват"...

А съобщиха, че били напечатани 7 милиона бюлетини.

По-трудното е само попълването и подмяната на хартийките.

Предводител на ...
Или пък с нещо патриотично: photo-verybig-92536
Асол
снимка на Асол

Трябваше да намериш друга..онази с калпака е класика!😅

Предводител на ...

Ма па тая е с Никалай Всевластолюбец 👏

циникЪтхедонист

"На Дерибасовской открылася пивная,

Там собиралася вся компания блатная. "

☺️

Гaндaлф

Бе кат гледаме ка Боко панически събира куцо, сакато и недоубито. Тва скакалци, аграри ......

Бая са разкрасили резултатите преди да ги дадът на "плебса".

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×