facebook
twitter

Горещи новини

ДПС ще разговаря за по-нисък ДДС върху храните

126
Илияна Кирилова

ДПС не се отказва от провеждане на дебати за намаляването на ДДС върху целия хранителен сектор. За да стане това обаче, са нужни анализи и на ставките в целия Европейски съюз. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на среща в Народното събрание с председателите на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите, Асоциацията на зърнопроизводителите и на мелничарите, предаде БНР. Карадайъ коментира, че по темата за ДДС за лекарствата нещата са по-балансирани.

"Фармацевтичният сектор е абсолютно регулиран в страната, включително и ценообразуването и при производители, и на ставките на търговците на едро и на дребно. Там картината е доста по-ясна. Докато тука, в конкретния случай като говорим, целебният ефект ще бъде много по-голям, защото става въпрос за конкурентоспособността изобщо на нашите производители в хранителния сектор", каза Карадйъ.

От ДПС заявиха, че провежданите дебати нарочно се правят след изборите, тъй като е важно експертното мнение на всички от бранша и тази тема не трябва да се използва за предизборни цели.

Ключови думи:

ДПС, ДДС, храни
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Едва от днес кръчмите могат законно да слагат 9% ДДС за вино и бира
Автобусите тъпчат пътници без маски в разгара на ковид-кризата

10.08.2020

МИЛА КИСЬОВА

3805 14
Пълен абсурд - ресторанти и фитнеси незаконно начисляват 9% ДДС

08.08.2020

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

11286 13

Коментари

polat

и кво стана сега , единствено ДПС мисли за просперитета и благоденствието на обикновения Гражданин , за разлика от всички останали БГ партии.....

IvanM

Малиии, ще доразвялят рахатя на главния счетоводител на държавата.

IvanM

Обикновено за намаляване на данъци се говори когато ....да се нагади следващото управление като му се оставят по-малко приходи.

 

Определено от намаляването на данък общ доход на 10% спечели фиска. Чудно защо никой не иска да го пипа.

Според мен, тъй като храната гълта доста голяма част от бъджета на населението, намаляването на данъка ще освободи едни пари и е възможно да повиши движението на стоки в други сектори, което не е задължително лошо, мисля.

Влез или се регистрирай за да коментираш