Quantcast
Дори военният министър се отказа от Тръмп | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Дори военният министър се отказа от Тръмп

Изпълняващият длъжността Патрик Шанахан не иска да се кандидатира за поста. Президентът номинира Марк Еспър
3332
БГНЕС архив

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан отказа да се кандидатира за поста министър на отбраната. Новият изпълняващ длъжността министър на отбраната ще бъде министърът на армията Марк Еспър, заяви американският президент Доналд Тръмп в социалната мрежа „Туитър“, цитиран от TACC и Агенция Фокус.
„Изпълняващият длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан, който свърши чудесна работа, реши да не продължава процеса на одобрение за позицията на глава на Пентагона, за да посвети повече време на семейството си”, пише той. „Ще назнача нов действащ министър на отбраната - министърът на армията Еспър.
Американският президент благодари на Шанахан за неговата служба и изрази увереност, че Еспър "ще свърши отлична работа" в новия пост.
Шанахан е изпълняващ длъжността министър на отбраната на САЩ от януари тази година след оставката на Джеймс Матис. От 20 ноември 2017 г. Еспер заема поста министър на армията на САЩ. Преди това той е работил в един от най-големите изпълнители на поръчки на Пентагона, "Рейтиън".

Това е поредният, който се отказва да работи за Тръмп.
 

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Сенатът утвърди Лойд Остин за шеф на Пентагона

22.01.2021

3406 42
Пентагонът получава бюджет от 740 млрд. долара

09.12.2020

713 6
САЩ и България подписаха 10-годишна Пътна карта в отбраната

07.10.2020

Обновена

3964 23

Коментари

Kultura

"отказа да се кандидатира за поста министър на отбраната"

 

Кат' няма "кохонес", да не се вре между атовете!

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Само с cojones  не става, стените винаги са по-здрави и от най-дебелите кратуни.

САЩ безспорно са велика държава, могат да надвият почти всяка отделна страна, но не могат да се наложат над всички, включително и съюзници.

Бухта

Важното е, че мириканската вата си го аресва тоя "най-добър президент евър"

 

То вярно, че правилото "аз съм прост и вие сте прости" важи на много места по света, ама чак пък толкоз прости да са мириканците, не знаех.

 

 

 

сталкер пустиняк

Бих се позамислил преди да нарека някой милиардер прост, ама ти ги знаеш по-добре нещата, постигнал си повече. 

Бухта

Тъй, тъй. Точно както ми казваше преди време една мазна БГ буля от града на Веско Маринов: "Човекът има хлебозавод, а ти какво имаш?" 

 

Разбира се и Ескобар е милиардер, даже вероятно трилиардер, предполагам затова е толкова значим за човечеството и историята. 

 

Но хайде да не ходим чак до Меделин, то и в България има доста милионери, навярно са и доста умни, даже им личи. 

spanopolski

Прост, компенсиращ липсата на интелект с наглост.

Какво те учудва?

Подобни примери на хора с много пари колкото искаш.

Billy-Joe Winchester

Пабло Ескобар три пъти е предлагал на Колумбия да изплати външния ѝ дълг, ако го оставят на мира. Колумбийското правителство три пъти е отказвало и сега сигурно съжалява за това.

slaughter
снимка на slaughter

Бухта! Да обобщава е и да слага всичко под един знаменател е привилегия не на простия , но на елементарния. В америка има много голямо съпротивително (не партизанско , не се радвай) срещу тръмп. Един от най-яростните критици на тръмп е робърт де ниро. Надявам се си чувал за този човечец и за нещата които прави. Давам ти само един пример!!! Иначе съпротивата срещу тръмп и неговата свещена простота е силно гражданско движение. Можеш ли да си представиш какво е постигнал американският народ? Във всички области на живота(освен икономиката) - литература , кино , МУЗИКА , театрално изкуство, журналистика , публицистика и във всички сфери на културата. Сега за да ми потвърдиш тезата си за простите американци , направи едно сравнение с постиженията на който и да било друг народ. Само няколко народа могат да се похвалят с периоди от историята си в които превъзхождат американците в някоя сфера. Например италианците в изящните изкуства  през ренесанса. Германците в ранните години на автомобилостроенето. Японците в някои технологични сектори за определени кратки периоди и с някои от културните си традиции. Но като цяло , в едно обобщено сравнение на структурата на обществото и неговите постижения, американците са безспорни номер едно.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Бухтата, като типичен представител на втората по интелигентност нация в света (след евреите), нация чието най-велико техническо изобретение е чушкопека, има изконното право да нарича цели народи прости.

Няма значение, дали са американци, руснаци или китайци. Няма значение, че едва ли е стъпвал по земите им и едва ли е говорил на живо с някой от тях.

Той е върхът на интелекта, на хранителната верига, на еволюцията въобще.  ТОЙ Е!

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Абре какво емнахте човека ?

бухта-барахта?

 

Бухта се изока срещу Тръмп и изрази възпитано удивление, оладжа как така уважаемият американски народ е паднал до нивото на... други някои, избирайки си нещото Тръмп.

Всъщност очевидно Бухтата винаги е изпитвал доверие към възможностите на великия народ, затуй сега не може да се начуди какво му се е случило, та да се изложи дотам да избере клоун за лице на нацията.

 

Молим, по-фнимателно при четенето, аче да се получи разбиране, белким⚽️

Апа как мразим групови изпълнения, не е истина?

Бухта

???Един читател с разбиране и писател с такт в туй форумче

Анонимен7

Тия па освен "министър на отбраната" имат и "министър на армията".

Не можеш да ги разбереш кога са искрени.

Kultura

Понеже сте се избухтили в битовизми, да ви върна на планетата Земя: шефът е Тръмп и Тръмп е шефът. Т'ва на настоящoто земно кълбо.

Ад мин

Бе то сичкото им министър са секретари ли, секретарки ли. Та секретарка на отбраната, на нападението, на армията и на артелчиците. Ние сме подчинени на секретарката на теляците

Kultura

"секретари ли, секретарки ли"

 

Ерго, горният ми пост!

Kultura

"не могат да се наложат над всички"

 

Я пак?

Ruja

Каква отбрана ги гони? САЩ трябва да имат министър на войната. По би им прилягало.

ThePal
снимка на ThePal

Да им пратим Шаламанов или Тагарев

Тъмно пиво

Аз викам Ангел Маин да им пратим.

Investigator
В САЩ управлява Доналд, в България - Баце. Двамата са си лика прилика, само дето единият е начальник на голема держава, а другият - на мъндзърка, но все още командУва. Твай.
Investigator
Робърт де Ниро има интересно прозвище в Голивуд - нещо като брикет, нещо като "Кюмюрджия", изобщо като женен за чернилка.
Investigator
Johnny B. Goode, как няма да пишат, че са прости, когато не за сефте екипи на всенародната българска ТВ визитират The Bronx и то най-утрепаните райони, за да интервюират живУщите тъдява.
Все едно да идем в циганската махала в Чирпан и да започнем серии от интервюта с мангасърите. Голем нолидж и интелект ще изскочи на екрана.
В САЩ има хора, които с един поглед и няколко фрази ще изхващат колко струва който и да е "ейлиън" и колко му е акъла.
Не случайно представителите на тази държава управляват СВЕТА.

Влез или се регистрирай за да коментираш