facebook
twitter

Горещи новини

Домусчиев: Законът за горивата обслужва големите бензиностанции

1207
Снимка: Архив

Законът за горивата обслужва определени интереси и цели да останат само големите бензиностанции. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в предаването „Лице в лице” по Би Ти Ви. Той определи излизането на Петролната и газовата асоциация от КРИБ като манипулация, защото бизнес организацията не е подкрепила Закона за горивата, а дори е спомогнала за отлагането му.

"Още лятото, когато този закон тръгна да се прокарва с активното лобиране на Валентин Златев, КРИБ излезе с остра позиция към определени текстове в този закон, който засяга наши членове. Проведохме редица срещи, на които присъстваха и Валентин Златев, и председателят на Петролната и газова асоциация, и всички заинтересовани страни. След много дебати и дискусии успяхме да изключим земеделците от този закон, но за останалите остана обещанието, че ще бъдат изключени на по-късен етап”, посочи председателят на КРИБ.

Домусчиев заяви, че не е имало диалог за проблемите, свързани със закона. „Един закон се вкара насила от един човек, КРИБ деликатно си замълча. АИКБ поискаха от президента Радев да наложи вето, ние се надявахме, че ще се направят съответните корекции. След като това не се случи, ръководството на КРИБ и председателите на съответните браншови организации направихме постъпки този закон да бъде спрян, докато проблемите не бъдат изчистени”, добави той.

"Валентин Златев се опитва да натиска КРИБ, да казва „Аз напускам организацията”, нямам нищо против. Аз не мога заради интересите на един човек да ощетя интересите на хиляди фирми, аз имам принципна позиция. Може да ми е много симпатичен, но ролята на КРИБ е да защитава бизнеса”, каза Домусчиев. Бизнесменът заяви, че масово фирмите са намалили производството си и чакат по-добри цени на електроенергията. Той прогнозира, че индустрията ще издържи до 4 месеца на тези обороти.

Държавата е монополист, защото електроенергията на независимата енергийна борса се доставя от НЕК, АЕЦ и „Марица-Изток” 2. Този монопол дава възможност за злоупотреби. Факт е, че цените са високи, достигнаха в пъти цената от предходната година, надминаха цените в съседните ни държави. Това не се контролира и не се проверява и не се взимат мерки, коментира още Домусчиев. 

Председателят на КРИБ заяви, че прогнозираният преди Нова година двуцифрен ръст на заплатите може и да не се случи, защото българската икономика става неконкурентоспособна.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

След 1 април част от бензиностанциите можело да не работят

14.03.2019

580 6
Премиерът удобно пропусна амнистията за "сивите" горива

14.03.2019

Румяна Гочева

622
КЗК предложи амнистия за нелегалните търговци с горива

12.03.2019

Румяна Гочева

927 6

Коментари

JR

Домус паша да каже какво ще стане с либийския танкер, а не да друса кючеци “по слух“...

Mастар

Тука е много сложна тема. 

От една страна вальо, личен собственик на боку. 

От друга страна ДП, пряк ръководител на боку. 

Слуга на двама господари, дет са вика. 

Han

"Още лятото, когато този закон тръгна да се прокарва с активното лобиране на Валентин Златев, КРИБ излезе с остра позиция към определени текстове в този закон, който засяга наши членове.

 

Проведохме редица срещи, на които присъстваха и Валентин Златев, и председателят на Петролната и газова асоциация, и всички заинтересовани страни.

 

След много дебати и дискусии успяхме да изключим земеделците от този закон, но за останалите остана обещанието, че ще бъдат изключени на по-късен етап”, посочи председателят на КРИБ.

Я, как се ковели законите в Татковината! 😁

 

Че за какво ни е Нотариатът тогава?! Ей го на - провеждаш на голф игрището "редица срещи" и "много дебати и дискусии", и хоп - законът готов!

 

😁😁😁

Strudel

Ами крайно време е да започне да се действа. 

Просто да започне бйкот на бензиностанциите на Лукойл, има достатъчно други.

Малките бензиностанции да разпечатат някои красиви стикери "Аз не зареждам в Лукойл" и да започнат да ги раздават.

Или нещо такова.

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Домуз Пехливан явно ревнува от Вальо Кехая,ради благоволението на Банкянския пилафчия.Еее,ритнитопковеца може и да Му е дост,ама нека не забравяме с кого Негова Милост плющи карти.Ако и да Го лъже....

ahtezi banani

Змийчетата в гнездото започнаха да се съскат нящу, развръзка ли иде - шо ли?

 

БОКО дека е като се крие? 

Stern

Много принципен станал, след като опря до интересите му.

Johnny2965

Личният ми опит ме кара да избягвам малките бензиностанции. Ако съм бил лъган, в повечето случаи е било от малките бензиностанции. 

vkamen

Виж , кво мълчи като гроб, и без претенции.

vkamen

има едни за които сте безразлични. кепиш!

Бон Скот

Стар трик на боцко е да насъсква бизнес партньорите си един срещу друг. Оцъкления на снимката май виси на държавата 58 млн. лева. Дали ще ги плати? Или ги "плаща" с подобни изявления?

Solace

Председателят на КРИБ заяви, че прогнозираният преди Нова година двуцифрен ръст на заплатите може и да не се случи, защото българската икономика става неконкурентоспособна.

Както прогнозирах - ръст в заплатите няма да има, като в зависимост от ситуацията ще се използват различни обяснения. Ама някои хора много вярват на "ще" и не слушат...

Бон Скот

Любимото ми обяснение за ниските заплати е "ниска производителност". Обикновенно се изказва от някой оцъклен костюмар като този на снимката. "Индустриалците" ни през "прехода" заграбиха предприятия, които към днешния ден са обурудвани с енергоемки, нископроизводителни машини. От тогава въпросните "индустриалци" инвестират в бентлита, силикон и почивки в екзотични дестинации и се оплакват от високата минимална заплата и цената на тока. Назначени "индустриалци" сър. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×