Quantcast
От днес в Москва отстраняват от работа при отказ от ваксина | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

От днес в Москва отстраняват от работа при отказ от ваксина

Обновена
2 309
 Илияна Кирилова

Работодателите в Москва са длъжни да отстранят от работа служители, отказващи ваксинация срещу коронавирус при отсъствие на медицински противопоказания, съобщи тази сутрин Оперативният щаб за контрол и мониторинг на ситуацията с коронавируса в руската столица, съобщи РИА Новости. Отстранените няма да получават заплата, при възможност ще работят дистанционно.

Според неговите наредби, наличието на високо ниво на антитела не е противопоказание за ваксинация срещу коронавирус.

"Списъкът с медицински противопоказания за ваксинация не включва наличието на антитела. Освен това понастоящем няма нито един доказан метод за измерване на нивото на антитела, достатъчен за създаване на имунитет у човек, или система за оценка на ефективността и скоростта на адаптация на антителата към мутиращи щамове на вируса", се казва в съобщението.

Освен това щабът не препоръчва на московчани да се подлагат на тест за антитела преди ваксинация. Русия предупреди за "експлозивно" разпространение в страната на варианта "Делта" на коронавируса, като влошаващо положението обстоятелство е бавната ваксинационна кампания, водеща до бързо нарастващ брой на заразените и починалите от COVID-19, информира АФП. Миналата седмица смъртността се е увеличила с 21,3% в сравнение с предходните месеци. 

Независимо от тревожната информация, идваща от Русия, миналата седмица България позволи на руски туристи да идват в страната.

Още

Партията на властта е победител, но в Москва ще се брои наново

22.09.2021

1246
US експерти препоръчаха трета доза ваксина само за хората над 65 г.

18.09.2021

896
МЗ лъже гражданите с е-записването за ваксина