facebook
twitter

Горещи новини

Цветанов: България е в Топ 5 на ЕС по очакван ръст на икономиката

След кабинета "Орешарски" брутният вътрешен продукт се е увеличил с 36%, каза още зам.-председателят на ГЕРБ
978
БГНЕС
Цветан Цветанов по време на срещата с актива на ГЕРБ в Шумен

"Докато в БСП има сблъсък на лобита по темата кой ще е водач за листата за европейските избори, при ГЕРБ има много достойни кандидати, които могат да оглавят листата. Все още не сме обсъждали състава на листата, защото не са приключили номинационните събрания по места. При ГЕРБ този процес е демократичен. Очаквам около края на март да сме готови с всички имена".

Това заяви пред журналисти в Шумен председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Той съобщи, че амбицията на партията е да има минимум 6 евродепутати в следващия Европейски парламент, като дори ще насочи усилията си да вкара още и седми свой представител в Европарламента.

"По време на кампанията искаме да покажем, че през всичките години ПП ГЕРБ е имала изключително силна връзка с ЕС и институциите му, като доказателство за това е фактът, че при управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски средства. Това ни даваше възможност да се възползваме от европейската солидарност и да променяме облика на населените места в България", подчерта Цветанов.

Той обясни, че в момента България е в Топ 5 в ЕС по очакван ръст на икономиката и направи съпоставка с икономическото състояние на страна при управлението на БСП и кабинета „Орешарски“.

"Оттогава събираемостта в приходните агенции се е увеличила с 50%, което в парично изражение е 14 млрд. лв. повече пари в бюджета. Брутният вътрешен продукт се е увеличил с 36%, а от 11,5% безработица през 2014 г., днес е около 5% и дори очакваме да падне“, каза Цветанов.

По думите му именно това икономическо развитие изисква от държавата да произвежда повече квалифицирани кадри, за да отговори на нуждите на пазара на труда. „Неслучайно основният приоритет на това правителство е именно образованието“, уточни той.

Във връзка с предстоящите европейски избори Цветан Цветанов поясни, че след края им ще бъде направен обширен анализ на резултатите, които трябва да покажат каква е била ангажираността на всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник.

Председателят на ПГ на ГЕРБ поздрави кмета на Шумен Любомир Христов и екипа му за свършената работа и спазените ангажименти към жителите на града. Цветанов изрази увереността си, че Христов "ще продължи своята успешна дейност по модернизацията на Шумен, като по този начин ще отговори на нарастващия популизъм".

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Цацаров обяви дежурни прокурори за евроизборите

24.05.2019

721 1
Социалдемократите печелят евроизборите в Нидерландия

23.05.2019

2539 16
Партийната субсидия е по-голяма гавра, отколкото мислехме

24.05.2019

Людмил Илиев

3095 5

Коментари

mi6osp.

В първите пет по ръст.

Горкият ЕС.

аман бе

Тц! Не в първите пет по ръст, а в първите пет по очакван ръст... 😎

САТЪР
снимка на САТЪР

целта на евроизборите е не правене на политика а лично благоденствие.

 

и затова всякакви миндили драпат.

mick

Голям ръст  - няма що. Пътищата се разпадат, БДЖ се разпада, Болниците се разпадат/без частните/. Градовете и селата се разпадат. И всичко чака на едни помощи от ЕС. Военните нямат хора, но имат огромна материална база която също се разпада. БАН - същата работа. Превърнали са се в рентиери.

 

 

Проблемът е, че 30 години неподдържане много трудно могат да се превъзмогнат. Особено в условията на постоянно вдигане на цените за поддържка.. та те станаха по-високи от тези в Западна Европа, тъй като вече всичко е внос, а тук надценките са яки. Щото ден година храни.

 

 

 

 

Тодор1

Каквото направят -скандален провал -провал с магистралите ,избиха пенсионерите заради откраднати материали лоши мантинели,откраднаха танкер в Бургас вследствие което ИМО обяви България като пиратска държава ,провал с винетките,провал с търговският регистър,провали с международни съдилища,,закриват болници,войската им не достига с 1000 души ,младият народ бяга масово зад граница,само 5% от брутният продукт е от селско стопанство ,а 67 от услуги и хиляди такива .Растежа е само в главите им .Какъв растеж като основно са ти услугите ?

Така натечените инвеститори изчезват....

 

ssto

Европейските субсидии като печалба на бизнеса ли ги отчитат?

opakatco

Демек, ЕС пак ще фърлят тук няколко милиарда евро за да се държи бахура.Още няколко милиарда от гастарбайтерите и „ръста„ще стане може би.

Zmeja

България е в Топ 5

Кога България не е била на топа на устата?

VBA

Как не се намери човек от ГЕРБ, лекичко на ухо, на Цв. Цв. да му намекни, че винаги когато се върне от упойваща закуска от САЩ, ХРОНИЧНАТА МУ БОЛЕСТ е в състояние на пълна безнадеждност.

Не се ли разбра, че с тези бедни яйчеви закуски които участват нашите мизерници, родиха медийната

катастрофа на България. Народа пощръкля и онимя. На хората е нужно ново начало и нова свобода.

Тодор1

От закуските ги фаща словесна диария

wreckage
снимка на wreckage

Малко известен факт е, че ако на главата на цецо бъде нахлузена пазарска торба, той моментално губи съзнание.

Од което фсички печелят.

авер4е

Ако торбата е непрозрачна, Цецо печели фотогеничност...

авакум 78

 

 

 

                Бе ше видите вий като открием двата завода - за ламбени шишета и за налъми .

Soro

Дожиях ! БГ начело , първенец в ЕС ! 

тЪп idiot

Ся не че нещо, но при чаканата рецесия по европа ....

 

Коя таз кака в лево? Дан са реабилитирали монтанската школа?

 

И де са. Не мое сериозна ОПГ и сбирка в апартамент, на квото докарва.

 

циникЪтхедонист

Заедно с очаквания ръст на икономиката, очаквано расте и усещането за корупция, без да се търси непременно пряка връзка между двете

:) 

Думи думи

Ааа, ние от трийсет години сме в първата петица на застаналите в поза „очакване„

И не само в ЕС, а в световното първенство по „Очакване„

Пиркс
снимка на Пиркс

ръст на апартаментите?

JollyRoger's

Флориан не следи модните тенденции в гербоговора. Ако беше ги следил, щеше да сподели, че ще има “усещане за ръст“. Особено на коремните обиколки и гушите на суджуклиите...

Друм, бе!🎃🎃🎃

vasilevil

А на кое място сме по беднотия?

Paco Pacov

Това особено много тревожи русофилите. Тека България се откъсва все повече и повече от вредната Русия. 

https://iconomicabg.blogspot.com

Влез или се регистрирай за да коментираш

×