Медия без
политическа реклама

София смени директорите на шест болници

28 Юли 2023
БНР

Столичният общински съвет e направил рокади в управлението на шест общински болници по време на последното си заседание преди лятната ваканция. Промени има в ръководствата на Втора САГБАЛ "Шейново", Първа САГБАЛ "Св. София" (бившата "Тина Киркова"), МБАЛ "Княгиня Клементина", Първа, Втора и Четвърта градски болници.

С ръководния си пост се разделя директорът на болница "Шейново" д-р Румен Велев, който беше обект на медиен интерес покрай случая с разменените бебета от края на миналата година. През декември майката на едно от новородените информира, че номерът гривничката й не съвпада с тази на бебето, като съмнението беше потвърдено от ДНК тест. С намесата на адвокати по-късно двете бебета бяха върнати при истинските родители. До провеждането на нов конкурс на поста като титуляр ще застане бившият здравен министър д-р Таня Андреева. 

Новите ръководители на останалите столични болници са проф. Цветомир Димитров - на Първа градска, доц. Стефан Узунов - на Втора градска, доц. Аркади Иванов - на Четвърта градска, д-р Борил Петров - на МБАЛ "Княгиня Клементина", и д-р Константин Маленов - на Първа САГБАЛ "Св. София".

Ключови думи:

болници, директори

Още по темата