facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Суджукоявление от незапомнени времена

Вековни традиции, култура, бахур, суджук и пастърма
2701
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

НАВРЪХ БОГОЯВЛЕНИЕ режисьор със славно левскарско минало призова народа да отдаде суджука си на една велика кауза - съхраняването на вековната традиция националните проблеми да се решават със суджук. Режисьорът уточни, че няма да върне и пастърма, бахур, филе "Елена" или симитлийска наденица. "Дай си суджука за нещо добро, българино! - апелира режисьорът. - Нека покажем, че сме щедри българи и можем да си даваме суджука доброволно, без изнудване и корупционни практики. Всяка подкова суджук, дарена за национална кауза, е къч в зъбите на враговете. Ние сме дошли тук на коне. Подковата е български символ на щастието. Конската пастърма е символ на българските корени. Хан Аспарух е донесъл със себе си конска пастърма, конска опашка и подкова суджук. Тези три символа са Светата троица на българския генезис, те са азът, буките и ведито на българското възникване. "

***

РЕПОРТЕР ПОПИТА УЧАСТНИК В ЛЕДЕНОТО ХОРО от колко време практикува традицията да си топи суджука в ледените води на непокорната Тунджа. 

"Това нещо го правя от незапомнени времена! Началото на тази традиция се губи някъде в Тъмните векове. Всеки път се правя дармадан или кьоркандил или на мотика, ако предпочитате - тряскам руйно вино и люта ракия, докато забравя как се казвам, къде се намирам и в кой век се разполагам. Тази традиция е извън времето и пространството, защото когато се отдели духът от тялото, тогава прпарпорапр..." Гражданинът се опита да каже словосъчетанието пространствено-времеви континуум, но си оплете езика и произведе с устата си само тротилов звуков еквивалент на освобождението от метеоризма. 

***

ДРЕВНА ГОРНООРЯХОВСКА ТРАДИЦИЯ е в нощта преди празника невестите да приготвят мълчан суджук. За да поеме добре мистика и алабалистика каймата, са необходими точни пропорции бутафорен патриотизъм, шменти-капели и добро сърце. Но най-важна от всичко е Тишината на разума. 

***

ЛЕДЪТ НА ТУНДЖА СЕ ПРОПУКА ОТ ДВЕ ГОРЕЩИ СЪРЦА! Покрай данданията с леденото хоро, старозаветен младеж направи предложение за женитба на традиционна девойка, следвайки праисторическия обичай едно към едно: в народна носия, на колене и с пръстен в кадифено ковчеже. 

***

С МАТЕРИАЛИ НА КЛИЕНТА. "За да няма недоволни, всеки да си носи кръста", обяви свещеник, на когото му писнало всяка година да става бой за кръста.

***

 БОЙКО ДА ДОЙДЕ ТУКА! - каза Херо Мустафа и си организира лично Бокоявление по случай големия християнски празник. Българският премиер и американският посланик се видяха на по суджук, обсъдиха двустранните отношения в светлината на международното напрежение, казаха си някои стратегически работи и се разбраха за Ивановден интерконекторът да е готов. Ама не уточниха кой Ивановден и чий интерконектор. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

За мечтите няма цензура и карантина

15.03.2020

Г-н БАЛЕВ

1558 3
Вятърът на промяната - вихрушка с устни
Колекция от киберкарикатури се изнася в чували

Коментари

Forza NATO

Голям суджук лапни, голям фейк не изпускай.

 

Нетрадиционна българска ненародна неопоговорка от леберал-ненабутафорния край

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Обикновените "горещи новини" са доста по-смешни от това.

vasilevil

За герб ли става дума?

Скрудж

Естествено, че за ГЕРБ! Кой друг "куша" суджуци!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×