Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Николай Габровски цунка шарана

Кандидат-премиерът започна политически консултации с Борисов

Снимка: Фейсбук

ИДЕАЛЕН ДЕН ЗА РИБКА-ШАРАНКА
Кандидат-премиерът Николай Габровски, който взе мандата да го подържи, стартира политическите консултации. 
Консултациите започват най-напред с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, защото преди да започне преговори за съставяне на правителството, Габровски трябва да мине кратък курс по въведение в Политиката. 
Това се налага заради нулевия опит на г-н Габровски в политиката, тъй като член-кореспондентът цял живот си губил времето с неврохирургия и повишаване на научната степен. Той дори не е ходил на Лозето на Никола Габровски. 
Затова пък учителят му Бойко Борисов е доказан педагог чемберлия и хищно политическо животно с огромна сила на убеждението. 

"Материалът". Карл Баце Маркс. (Колаж от Валдес Радев.)
***
Учителят предаде на ученика си първите уроци в Зайчарника по системата на Ян Амос Коменски - най-важното е да събудиш в ученика любов към познанието и той сам ще усвои материала под формата на интелектуална игра.
Първите уроци били по съпротива на материала, опън, натиск, манипулация. 
Ученикът отнесъл няколко чембера с 200 км/ч, карал джипка на диванен тренажор, целувал ръка на Бастунбашия. А понеже е Никулден, целунал и шарана му. 
"Това го има още от времето на Аристотел" - сподели Габровски впечатлението си от първите уроци по политика. 
"Обсъждал съм този социален и педагогически феномен с друга ханъма от академичния харем на нашия лидер - призна Габровски. - Бившият кандидат-президент Проф. Анастас Герджиков, който също като мен беше на повикване за политическа мисия, ми разказа, че също целувал скута на Лидера. Чувството е странно, ала това го е правил и Александър Македонски, когато Аристотел му е бил ученик. И после е станал такъв велик политически ръководител. Да целунеш шарана, в това няма нищо унизително или уронващо академичното достойнство, ние не сме сотаджийки или магистралки" - убеден е член-кореспондентът и доказан в професията си неврохирург Габровски. 
"Трябва да излезем от Зоната на комфорта и понякога да посадим на корена му ряпа, както е казал народът" - опита се да въведе народняшки изказ в интелектуалния си слог Габровски.
Добрият ученик Габровски ни каза довиждане и се върна да се консултира още малко с шарана на Чорбаджи Бастун Мераклийски, който вече празнуваше деня на Мирликийския светия. 
***
От утре продължават консултациите и с други политически сили, успоредно с което няма да спират и уроците, чемберите, набиването на акъл с 200 км/ч. 
Росен Плевнелиев: Борисов ми бръкна в окото, не ми дърпа ухото
О, минало незабравимо! О, пресвещени чембери! 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата