Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Минеков, Рашидов и Кошлуков се сдобряват край магистралата?

Минават на жълт светофар сабахлем, за да почне денят с култура

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

POSITIVE VIBRATIONS
Във времена на реваншизъм и противопоставяне трима мъже ще се сдобрят в името на българската култура. 
Бившият министър на културата Вежди Рашидов, служебният министър Велислав Минеков и шефът на БНТ Емил Кошлуков ще се срещнат край магистралата, за да изгладят противоречията си, да се коалират духовно и да се обединят в името на българската култура и свободната творческа инициатива. 
“Да заровим томахавките и да оставим за бъдещите археолози един артефакт на помирението - предлага Вежди Рашидов. Ще минат векове, иманярите или археолозите ще изровят нашите томахавки и ще си спомнят как сме се обединили, за да направим един Златен век на българската култура. Колегата Минеков е нов началник и малко реваншистки действа, но това е нормално, трябва да му се помогне с добра дума и мъдър съвет. Ще се срещнем като мъже край магистралата, ще чукаме крайъгълни камъни, ще създаваме културно наследство и ще дискутираме като цивилизовани творци, като администратори на духовните блага. Корнелия и Гергов не се сдобриха край магистралата, ние да не сме по-големи варвари от Корнелия?” - подава ръка на опонента си Рашидов. 
Кошлуков като цяло одобрява идеята за помирение и прояви желание да подкрепи Минеков и Министерството на културата с прекъсване на редовната програма, за да излъчи БНТ на живо помирението на бившите врагове в името на културата и духовните ценности. В БНТ имало достатъчно подготвени екипи за Магистралата на заедността. 
Емил Кошлуков изказа такива съображения по повод проектопомирението:
“Принципно съм за. Културата и масовите комуникации не трябва да са лична вендета, както и санкциите по Магнитски не трябва да са лична вендета. Всеки знае, че Пеевски и Божков през годините са пуснали толкова пипала, че практически всеки един човек в България по някакъв начин пряко или косвено е бил свързан с тези санкционирани лица. Не може всички да се санкционират и остракират. Ние в България трябва да си направим някои изводи и да продължим, както си знаем, защото трябва да се продължи напред, няма какво да се връщаме назад или встрани. Относно политиката на БНТ и разместването на програмата по оперативни причини, отново декларирам, че в телевизията оставаме с протегната ръка. Ние в БНТ не правим разлика между служебни и редовни министри, винаги можем да проявим уважение към всеки един ръководен кадър, но трябва и минимум взаимност в този процес. Аз мога да се помиря винаги, още повече, че не ми е работа да се карам, а да информирам зрителите кои са силните на деня и с кого трябва да се съобразяваме, ако сме хора разсъдителни и граждани съвестни. Стига болшевизъм и чегъртане!” - настоява Кошлуков. 
***
NATURAL VIBRATIONS
“Всички да минем на жълт светофар полупияни и да покажем на младите как се купонясва рано сутрин. Денят започва с култура и веселие, ние сме парти животни, о йе!” - включи се със свое послание-апел за помирение и бившият генерален директор на БНТ Константин Великолепни Каменаров. 
***
NEGATIVE VIBRATIONS
Единствен Минеков не прояви ентусиазъм за помирение. Служебният министър на културата обяви, че ще се сдобрява друг път и с други хора. 
“Това, което правя в министерството, не е лична вендета, но дори и да изглежда като лична вендета, пак е по-градивно от всичко, което са направили рашидовци и кошлуковци. Чегъртането всъщност е много полезна дейност” - не заравя томахавката Минеков и продължава да копа в министерството, за да изрови поредната археологическа находка за срам и позор на враговете му. 
 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата