Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пълзяща реставрация

Масово откриване на бюстове от Волгоград до Варна

02 Февр. 2023Г-н БАЛЕВ
Бюстове на съвършенството, еротика на неосталинизма.

ИСТОРИЧЕСКИ СИЛИКОН

На емблематичния 2 февруари във Волгоград бе открит бюст-паметник на Сталин, а президентът Путин посети града, за да участва в тържествата по случай 80-годишнината от ключовата победа в Сталинградската битка.

Във връзка с годишнината и новия паметник на Сталин, дори табелите на Волгоград бяха сменени и така за кратко бе върнато старото име (1925 - 1961) Сталинград. 

Дорожные знаки на въезде в Волгоград заменили на «Сталинград»

В руските социални мрежи плъзнаха слухове, че градът изобщо ще се преименува и ще стане отново Сталинград - като част от цялостната реставрация на сталинизма и пълната историческа реабилитация на Сталин. 

Говорителят на президента Дмитрий Песков отрече тези слухове и заяви, че "преименуването на Волгоград не е на дневен ред в Кремъл". 

Принципно - когато Песков си отвори устата, отронва се алтернативен факт, затова винаги трябва да се отнасяме с подозрение към продукцията на вокалния му апарат. Получи се малко като в еврейския виц: "Моше, каза ми, че отиваш в Тел Авив, за да си помисля, че няма да ходиш там, а в същото време действително си заминал точно за Тел Авив. Защо ме излъга, Моше!"  

Исторически - след смъртта на Вожда започва курс на развенчаване на култа към личността му, а в съветското общество се установява консенсус: никога вече 1937! (1937 е пикът на Сталиновите репресии.)

Днес обаче тече обратен процес и делото на Сталин се преосмисля изцяло в положителна светлина. 

1 февраля в Волгограде открыли памятник Сталину. Бюст генералиссимуса стал частью скульптурной группы, в которую также вошли памятники маршалам Василевскому ...

***

ПИПНИ МЕ ТУК И ТУК

Освен бюста на Сталин, за радост на най-страстните неосталинисти бяха открити още два бюста във Волгоград и Варна. Все пак и град Варна в миналото (1949 - 1956) е носил красивото име Сталин, и същевременно е родно място на строгия, но обаятелен реставратор на Народния съд Костадин Костадинов. 

В двата града бяха показани стари снимки на обнажените бюстове на Владимир Путин и неговия пророк в България Костадин Костадинов. Интернет се огласи от въздишки и стонове. 


Владимир Владимирович лови риба в Матушка Волга, а Костадин Тодорович е сексуална балтия и романтична аритмия. 

***

Голите гърди на Костадинов изнесоха малка реч, с която съживиха възпоминанията за "Белене", Народния съд, твърдата ръка, камионетките и среднощните посещения на униформени с отвеждане в неизвестна посока. 

Ето какво ни казват тези гърди, преведено на български:

Който гласува за "Възраждане" от носталгия по социализма, е наивен мечтател и електорален ботокс. 

Никой няма намерение да строи социализъм отново. 

От съветския период Путин и прокситата му реставрират само машината за репресии, исторически митове, патриотични халюцинации, контрол, страх, чистки на политически непълноценни, унищожаване на предатели. 

Терорът е очистително средство за народите, вид обществен дуфалак. 

Всеки организъм понякога се задръства и има нужда да си очисти червата. Така е и с обществения организъм. Колкото и правилен твърд курс да държи народната власт, винаги се въдят и някакви предатели, вътрешни врагове, шпиони, заговорници. 

Срещу тях трябва да се взимат решителни мерки.

Защо се разпадна хубавият Съветски съюз и съветската сфера на влияние? Защото Сталин и култът към личността му бяха развенчани. Това доведе до разложение, класовата бдителност намаля, обществото се деморализира, постепенно великата държава се разсипа, разкапа и разпадна. 

Сега другарят Путин реставрира Сталиновата машина за репресии с цялостната култура на здравословно насилие и тотален контрол. Така неминуемо ще се възстановят съветските мащаби на Руския свят със старите порядки и дрънчане по канчетата. Ако сме разумни, трябва да се пристроим към тези реалности и да внимаваме как се изразяваме. 

Вервайте ми! - казаха шеметните гърди на Костадинов.

Още по темата