Quantcast
Културен обмен: пращаме художник в двореца на Путин | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Културен обмен: пращаме художник в двореца на Путин

Той пък праща строители да оправят метрото и срутището на Рилския
2 028
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

БАНКЯНСКИ ПОТОК.
Президентът на Руската федерация Владимир Путин завидял на Александър Вучич за картината, която получи от строителя на Турски поток у нас, наричан от премиера ни Балкански. За да не се усложняват международните положения, Нашият лидер взел решение да командироваме при Путин българския художник, който нарисува тръбата с Борисов и Вучич. 

Българският талант ще рисува картини от строежа на Двореца на Путин, за който наскоро пусна разследване руският опозиционер Навални. 
"Тоя Навални доста работи изопачава и лъже като някои мои приятели от Балканите! - недоволен е Путин. - Дворецът, първо, не е точно мой. Все едно да се каже, че вашият има нещо общо с Барселона. Второ, кога имам аз време да разпускам в дворци? Аз работя като роб на галера. Питайте го вашия лесно ли се управлява еднолично малка България! А си представете това нещо във великоруски мащаб. Затова много се радвам, че ми изпращате този художник, който да направи хубави реалистични картини от двореца, който не е мой, но струва толкова много пари на руския народ. Чух, че нещо се шегувате с художника на тема соцреализъм и съжалявам да кажа, че това издава ниската култура на шегобийците. Тази картина не е изпълнена в стил соцреализъм, в нея на практика няма сюжет, няма композиция, няма нищо, това е прерисувана снимка с пропуснати фигури. В този художник няма никакви предразсъдъци от старата школа. Ако беше соцреализъм, в картината би трябвало да има определени канонични символи. Вождът сочи правия път и показва светлото бъдеще. Другите го гледат в устата, за да не изпуснат и дума. В дъното на тръбата се вижда светлина. На втори план мракът и империализмът се разкъсват и отстъпват, за да пропаднат в бездънна космическа яма... Има си ред изисквания и традиции на школата, които вашият смел художник изцяло пренебрегва и точно това ми харесва! Ето така искам да видя изобразен строежа на Владсарай. По-бързо ми го пратете тоя човек на изкуството, ще ви го върна обсипан с почести и слава", обещава Путин. 
***
РЕВЕРСИВНАЯ ПРАВДА.
В знак на приятелски чувства и като връщане на жеста Путин пък ще прати строители от Владсарай да помогнат за укрепването на Третия метролъч и срутището по пътя за Рилския манастир. 
Той каза още:
"Обичам България, обичам българския народ, обичам Бойко Борисов, дори когато ми хитрува, искам да помогна. Българите сте малко груби към вашия Лидер. Ако бяхте мои поданици, бих бил по-строг от него, ама не се бъркам, никога не съм се намесвал във вътрешните работи на чужди държави, освен ако не шетат по изконно руски територии. Строителството е дело тонкое, не може всичко отведнъж да стане "ой, красавчик". С моя дворец, дето не е мой, сума проблеми имаше със строителството. Вдигай, събаряй, пиши, бриши... В такъв голям и сложен строителен обект - като Владсарай или по вашите мащаби софийското метро - винаги възникват непредвидени обстоятелства, оттам деконструкция, реконструкция, корупция и всичко по реда си. Признавам, ако Владсарай беше лично мой и харчех мои пари, много щях да се ядосам и аз на неуредиците със строежа. Ама се научих с годините и аз на толерантност към човешкото несъвършенство, дори аз греша понякога. Така че, пращам ви строители, те пътем ще нагледат да не е пропаднал някъде Турски поток, ама съм казал да не се бъркат в "Белене", там сами ще си носите кръста", завърши Владимир Владимирович и подари на нашия Фейк бюлетин малък сувенир от Магадан, който наскоро се побратими с нашия град Мадан, но не и със село Мадан с 14-е еднакви пътни знака. 

Още

Джипката се реформира, вече агитира законно
Пената проведе тренировка с Жени Калканджиева, Младен Маринов и други
Пеевски ще подобрява медийната среда в Дубай