Медия без
политическа реклама

Психиатрия

Как се забърква буламачът в главата на Путин

 YouTube

Нито една психиатрична клиника, нещо повече, нито една от известните на науката психически болести отново не пое отговорност за последните изявления на Путин. Всички вече навикнаха, че путинските официални изявления - това е забавна смес от лъжи, маразъм и чиста галимация.

Но в Деня на народното единство, вдъхновен от датата, Владимир Владимирович беше по-изпращял от обичайното. Той неудържимо се оля. Той разказа и за това как в Украйна Русия просто спасява страната да не я завоюва Полша, и за това как НАТО пали фитил в гумения задник* на Русия, и за това, че руските богатири са недостатъчно представени в анимацията - и затова отстъпват по популярност на Човека Паяк и Батман. И този пропуск трябва незабавно да се поправи. 

(В речта на Путин за Деня на народното единство в действителност няма такива елементи, Невзоров условно и фигуратино смесва мотиви от различни Путинови изказвания и теми от последните дни - б.р.)
(...)

За да разберем по-добре кошмарната безнадеждност на ситуацията и за да оценим по-точно реалността в постъпките и речите на руския президент, все пак не бива да забравяме, че мозъкът на Путин, бездруго намиращ се в не най-доброто си състояние, периодично бива компостиран от бригада професионални маразматици. 
От ден първи на войната, в Кремъл като на редовна работа си ходят и таткото на Жарената Даша - Дугин, и Блажения Шкембеносец Проханов** - той пък е суперпророк на Танковата религия. Проханов сега проповядва за Небесния Танк и създава вяра в пришествието на Руския Танк от стратосферата. На този Танк целият свят ще бъде принуден да се кланя и да му целува веригата. Разбира се, там присъства и базовата нелепица, че първият Танк на Рус е донесен под мишница от Апостол Андрей Първозвани.

Да. 

Путин обожава лекциите на Шкембеносеца Проханов и всяка от тях конспектира едва ли не дословно. А колективът върховни мумии на Кремъл, допуснати до тези секретни лекции, учи всичко наизуст. Дугин също ходи, макар че от него в момента няма кой знае каква вреда. Той, според мен, учи президента на езика на брезовките (вид ядливи гъби - б.р.) и настоява за това всеки войник да получи от министерството на отбраната вълшебен меч, закален в кръв от сърфисти (Дугин има популярни есета против сатанинската същност на сърфинга и сърфистите - б.р.).

И това е само половината беля. Към бригадата маразматици, ремонтиращи мозъка на Путин, се присъедини и контактьор по връзките с Православния Космос, който набива в главата на завалията истории за стълкновението между сателитите на Мъск и православните светии, които се носят с огромна скорост в околоземна орбита и атакуват на таран безбожните спътници на Илон Мъск. 

Всичко това би било дори умилително, ако се дочуваше от там, където трябва. Тоест - от заведение с меки стени, а не да формира личността на този, който взема решения за живота и смъртта на милиони хора. 

Но - това е положението. 
_________
* Гуменият задник (резиновая попа) е Путиново словосъчетание, никой не знае със сигурност какво точно символизира. В разговор с ученици в Калининград президентът казва буквално: "Трудолюбието - това е изобщо отделен талант, това не е просто гумен задник, с извинение". 

** Александър Проханов - писател фантаст, путинист. Последният му роман "Мечоносец" разказва за мистичен воин-мечоносец от КГБ, който оглавява и спасява Русия. 
______

Източник: 

Онлaйн школа британского образования LEO school : https://www.leo-school.uk/ukrainian-refugees🆘 Пожертвовать средства на обучение детей украинских беженцев ...