Медия без
политическа реклама

Red Hot Chili Fake

Интелектуалци и трудови колективи натаманиха контекста

Браншовици от цялата страна скочиха като един да защитят министър Танева за думите ѝ в Оня запис, където съветва земеделците да не говорят много за измами, защото това подкопава доверието и предизвиква секване на евросредства. А секването на евросредствата е като секване на дъха за цял един сектор в нашата средноселска държава. 
На специална пресконференция селски стопани от цялата страна призоваха медиите да внимават в контекста, а прокуратурата да разджурка блудния селянин от асоциация "Български пипер" Георги Василев, който си позволи да оклевети цял сектор и прекрасната му министърка, с която толкова добре работят всички програми и схеми. 
Пердашка Белоногова от асоциация "Боси в гроздето" заяви, че осъжда категорично деянието на блудния селянин с извадения контекст. 
"Какво ще кажат в Европа, като сами си показваме срамотиите и ги вадим от контекста, и ги размахваме като... Простете за израза, като суджук си размахват някои хора срамотиите, а имат и нахалството да ги наричат "прелести". Да си имаме уважението, аз колкото прелести съм виждала, Георги Василев толкова чушки не е ръгал в боба."
Върбан Венциславов от асоциация "Бивши министри на Костов" също се намести устойчиво в контекста на министър Танева:
"Тоя блуден селянин Василев не е никакъв производител, ами е мераклия за политик. Напиперил се малко и се прави на мъж. Тия работи не стават така, байно, мен питайте как съм оцелял като земеделски министър през целия мандат на Иван Костов. Дет се вика, вече съм се и наиграл в политиката, дошло ми е времето тихо и кротко да инкасирам, а ето че отново трябва да водя битки и да лъскам оръжието. Така ще е тя - кон до коня, текст до текста, ще защитим нашата министърка, ама тихичко, че Европа се е изнервила от тоя вирус."
Група академици - чекисти, исполини на духа и магьосници на словото, също се събра спешно да защити контекста на Танева. Те проведоха работна среща с Главния прокурор и съставиха следната декларация:
"Ние, чекисти, литератори, контекстуалисти и контрасексуалисти, категорично заставаме зад министър Танева в екзистенциален и граждански смисъл. А блудния селянин Георги Василев осъждаме още по-категорично. Апелираме и настояваме този михлюзин на националното достойнство да си получи заслуженото! Нас да питате, заслужава си да се свика един Народен съд за такива отцеругатели и майкопопръжници. Но и без Народен съд Главният прокурор, към когото изпитваме безгранично доверие, може да се разправи, както трябва с тази национална гювендия Василев, който не заслужава името Мъж и Българин. В нашата обляна от Светлина държава няма място за диверсанти като Василев - те само хвърлят мрачна сянка на недоверие. Българийо свята, Българийо, наскърбена от майкоотстъпници, сохрани своята сгодночевръста министърка Танева и закопай поганта, наречена Василев, както е писано отколе в Книгата на книгите!"
(Пояснение. Академиците цитират интерпретативно част от Мойсевото Петокнижие (Второзаконие 23:12-14)
"Ти трябва да имаш място вън от стана, дето да ходиш за себе си; освен оръжието си, трябва да имаш лопатка; и кога да клекнеш вън от стана, изкопай с нея (яма) и пак зарови (с нея) поганта; понеже Господ, Бог твой, ходи из стана ти, за да те избавя и да предава враговете ти (в твоите ръце); затова станът ти трябва да бъде свет, за да не види Той у тебе нещо нечисто и да се не отдръпне от тебе.")Снимка на Иво Балев.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата