Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Доган се оттегля от почетния живот, става боксьор

Иска да върне славата на България след неуспехите на Кубрат

ДОГАНСАРАЙ, НА СВЕЧЕРЯВАНЕ.
Доган се оттегля от почетната политика и почетния живот, влиза пак в активна фаза и смята да се заеме със съвършено ново предизвикателство. 
Ахмед Доган бе любезен да разговаря през оградата на Догансарай с вашия кореспондент и само пред нас разкри плановете си за радикална промяна в модус-вивендито. 
Почетният председател на ДПС се оттегля от почетността, за да може да се посвети повече на философията и бокса. 
Доган бил едновременно огорчен и амбициран от неуспехите на Кубрат Пулев и това му дало една нова жизнена мотивировка.
"Трябва да напускаме Зоната си на комфорт, когато сме постигнали оптимума в дадена област - обясни философът. - Политиката за мен вече е написана книга. Не че съм изчерпан или разколебан, напротив, в политиката съм експоненциално и хиперфункционално реализиран, това е дори малък философски парадокс, който искам да изясня с по-нататъшната си научна дейност в полето на оперативната Философия. Просто искам да отворя и разширя хоризонтите пред себе си, затова слагам на пауза политическото си развитие. На Философията се чувствам длъжник и дойде моментът да изплатя своя дълг. Смятам да напиша голям трактат върху заедността и силата на убеждението. В такъв дух мисля да се развивам и в сферата на професионалния бокс. Ако Джошуа и Кубрат са мъже, трябва да ми дадат възможност да се реванширам от името на България и да се изправя в двубой с младия Джошуа. 
Ако сега се изправя срещу Джошуа, ще му кажа: братко мой, нека се обичаме и уважаваме като антични философи, нека вникнем по-дълбоко в заедността и да потърсим това, което ни обединява, а не това, което ни кара да се удряме по муцуните с жестоката сила на мишците си. Ще му цитирам Исус Христос, който му е адаш. И когато боксьорът Антъни Джошуа се замисли върху тезите ми, аз ще го ударя по муцуната, което за него е нищо, но той не ще посмее да вдигне ръка срещу такъв Мъдрец като мен. След това ще му разкрия за 45 секунди целия лабиринт на личните му чувства, той ще се разплаче от моята проницателност и точни формулировки, затова ще ми даде да го ударя по другата страна, както ни е учил Джошуа, Исус, Йешуа или Иса, както се нарича в ислямската традиция тази личност."
Доган почерпи Вашия репортер със сладолед и Редбул през оградата, което бе знак, че аудиенцията е свършила. 
Вашият репортер се понесе на крилата на Редбул и почти се реши на кариера в леката атлетика. 
Даже мислех да агитирам и Пеевски да напуснем заедно медиите и да се хванем с професионален спорт. 
Но мина действието на Редбула, Вашият репортер почувства умора и нерешителност. 
И така си останахме в сферата на медиите, засега. 

Още по темата