Quantcast
Човечец хвана дископатия от чували с пачки | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Човечец хвана дископатия от чували с пачки

Менискусите му станали на кисело зеле, глезените - на стари панти
3 693
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ЧОВЕЩИНКА
Човечецът, който носил чували с пачки за непостроени магистрали, бил много зле, съобщиха източници от здравното министерство и западници от средите на кандидат-министрите. 
Наскоро ГДБОП разкри, че парите за ин-хаус далавери по магистралите били концентрирани в някакъв момент в "един човечец". Сега информацията се допълва с бюлетин за здравословното му състояние, което се влошило от тежкия физически труд - пренасянето на парите в брой с чували, бохчи, бригадирски колички и дори магарешки самар. Човечецът развил потресаваща дископатология, космодисковете му се износили като плоча за ъглошлайф на 100 000 км. Успоредно с това менискусите му се изпокъсали, а глезените му заскърцали като стари панти в лошо време. Гръбнакът му се изкривил като кардиограма, а кардиограмата му заприличала на гръбнак. 
Човечецът лежи в Правителствена болница с тежка охрана - депутати от опозиционни парламентарни групи, които милеят за пътното строителство и свободата на словото. 
"Ние по душа сме охрана на труда - обясниха гардовете-депутати, които не са точно анонимни, но така си минават през парламента без никой да ги различи и запомни. - Ние сме пазители на свободата на словото и на други ценности. Такива страдалци като тоя човечец, който е носил чували и самари с пари като магаре, те са последният пристан на свободното слово. Нашият девиз е: бодя, гардя и милея!"
И в потвърждение на думите си бодигардът, с когото разговаряхме, забучи една бустерна доза на Човечеца, като последният глухо изохка и погледна като кон от разказите на Йовков или жаба, на която правят дисекция. 
***
ТЕЖКО, ТЕЖКО... ЕДНА ЧОВЕШКА ДРАМИЧКА
За да обвържат депутатите още по-плътно акцията си със свободата на словото, Човечецът беше предислоциран пред Министерството на културата, където заедно с други по-известни опозиционни депутати положиха болното нещастниче на стълбите върху мокри вестници. С това депутатите показаха символично как властта пренебрегва Свободата на словото и тя бере душа, търкаляйки се на стълбите. Всичко това беше направено за доброто на свободното слово, даже малко го стъпкаха, за да покажат как властта гази обикновените хорица и медийната свободица. 
Успяхме да поговорим с Човечеца, докато още даваше признаци на живот.
"Защо ли ми трябваше да се хващам с тая работа - въздъхна той. - Пътното строителство и свободата на словото, това е тежък физически труд, а усложненията ми са чудовищни. Мъкнах пачки като товарно животно. Добре поне, че с кюлчета не са ме товарили. Виждате пък сега как ме мятат болен по стълбите, а още от преди това менискусите ми вече за нищо не стават. Аз не съм Бойко Борисов да си вадя менискуси на регенерат! Аз съм обикновен човечец и здравето ми е съсипано. Нормалният живот приключи за мен, откак се хванах на това кърваво хоро" - каза Човечецът и главата му клюмна.
С последни сили Човечецът се надигна и като умиращ лебед изигра танца на пияната тояга, тръшна се и повече не помръдна. 

Още

Джокович интегрира Македония, обединява Балканите
Цацаров прави прощално парти в ЦУМ
Нинова слага мораториум на партийната си оставка

11.01.2022

6056