Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Борисов убеждава Нинова да приеме Симитлийската конвенция

От своя страна лидерът на ГЕРБ се ангажира да не бие вече комунистите

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

КРАЙ НА ЧЕРВЕНИТЕ ЛИНИИ! 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който последните две години е саниран и облепен с политически изолирбанд, почна да преодолява изолацията с много мъдрост и такт. 

Борисов се яви на среща с Нинова, за да покаже, че винаги е готов да се разберат като мъже, но в името на България и на политическото си оцеляване е готов на впечатляващи компромиси. 

"Взаимно ще се учим на толерантност" - съгласиха се Нинова и Борисов, подкрепени от Мустафа Карадайъ.

"Сега няма как да минем Рубиконя със жребеца на Нинова - позова се на конгресните гербави решения Бойко Борисов, но показа, че е готов на радикална реформа в партията си. - Нека да мине още един изборен цикъл с хартиени бюлетини, ще стане работата с Корнелия. Тогава и народът ще е окончателно претръпнал, и понятията за статукво и промяна вече ще са напълно абстрактни. И това ще е моментът за една принципна коалиция или технически компромис с експертен кабинет, за да може България да върви напред" - готов е на всичко Борисов, защото за него България е над всичко, а политическото му оцеляване е въпрос на разумен консенсус в рамките на Хартиената коалиция. 

Нинова се съгласи, че след още едни избори съвместните политически действия с ГЕРБ и ДПС ще са напълно приемливи за преглъщане от електората и партийния актив на БСП. 

"Все някой трябва да управлява, защо това да е Радев, да не сме тука някаква президентска република!" - защитава парламентаризма и парламентарната демокрация Нинова. 

"Но все пак има някои червени линии, които ще останат, защото прекрачването им ще докара на нашите избиратели верижен инфаркт и множествен инсулт! - категорична е Нинова. - Отношението ни към Украйна и джендър-торбаланщините остава непроменено". 

Но Бойко Борисов е убеден, че ще се разбере и по тия въпроси с Нинова. 

"Аз съм човекът, построил Руско-турски поток - хвали се дискретно той. - Аз съм човекът, подарил кученце на Путин. Аз съм човекът на разумния компромис със задни части като ветропоказател. Ние пак ще подкрепяме наужким Украйна, вие пак ще сте ужким полукопейки. Ние ще говорим едно, вие друго, а в крайна сметка оръжейните заводи ще работят, доставките ще вървят, нито един патрон няма да достигне даром до Украйна. Ако сме умни, ще продаваме калашници тайно и на Русия" - очертава широките хоризонти на консенсуса Борисов. 

Той е убеден, че с много такт ще съумее да прокара и Симитлийската, и Истанбулската конвенция за одобрение в бъдещ парламент, доминиран от Хартиената коалиция. 

Преди всичко е важно да се осъзнае, че такива документи, конвенции-шмонвенции, реално не ангажират България за каквото и да било. 

"Нали ги виждаш и македонците - дава пример Борисов. - И те ужким ангажименти поемат, правата на българите зачитат, туй-онуй, чувай, петльо! Когато решат да пребият някое българче, нищо не може да ги спре. Сега малко ще поблеем, ще се възмутим, ще викаме "недопустимо!"... Всичко е пунта-мара! Няма нищо страшно в тия конвенции, мойто момиче, на Баце корнишончето!" - отпусна се на ухажорски лафчета Борисов. 

"Конвенциите на моята прародина са сладки като тюркиш дилайт. В Истанбул правата на слабите полове са бетер симитлийските!" - подкрепя либералния вектор и Карадайъ, който се ангажира да убеждава Нинова с тежки аргументи. 

"Нали затова сме мъже, за да преодоляваме съпротивата на прекрасния пол!" - обобщи успехите на лидерската среща Борисов. 

Стефан Янев нещо се опита нещо да каже, но не му обърнаха внимание, защото на следващите избори вероятно ще вземе по-малко и от реанимираното НДСВ.

Още по темата