Quantcast
Борисов прати пловдивския кмет да освободи Суецкия канал | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Борисов прати пловдивския кмет да освободи Суецкия канал

9 585

Както знаете, в Суецкия канал един контейнеровоз се обърна, заора плиткото и заседна напреко на движението като тулуп на кревата в Бастунсарай. Кризата е безпрецедента, световната търговия е в шок, загубите - колосални. 
Н Българският модел за решаване на кризи продължава да жъне успехи по света и у нас. 
Днес България ще се прочуе още повече, защото Бойко Борисов прати пловдивския кмет Здравко Димитров да издърпа контейнеровоза, който запуши Суецкия канал и прецака 12% от световната търговия. 
Зико вече пътува 
Положението почна да става много тегаво. От двете страни на канала чакат изнервени танкери, лайнери, пирати, трафиканти и така нататък. Всички те си имат спешна работа, всяка секунда е пропусната полза или директна загуба, светът е замрял, инженерите се чудят как да измъкнат кораба.
Китайците предложили да изпратят милион граждани, които с по-малко от 40% загуби щели да оправят някак положението. Но правозащитните организации, както винаги, пак слагат прът в колелото на прогреса - не било хуманно да се работи така, без оглед на човешките жертви. 
Израел съжалява, че въпреки силните си традиции в прекосяването на Червено море, в днешно време си нямат Мойсей, който да удари с тоягата и да оправи работата, както навремето същият цапардосал морето, за да отвори път на Избрания народ при Изхода от Египет.
Борис Джонсън като CEO (chief executive officer) на бившата Британска империя - Владетелката на моретата, казал, че по принцип може да измъкне кораба от канала, Британия е велика again. Обаче сега Обединеното кралство е в Изход като евреите от едно време и следващите 40-45 години Борис Джонсън е зает. Ще води народа си из пустинята като Мойсей - докато и последният британец, живял в ЕС, ритне камбаната на Шилер. 
И така светът пак опира до Българския модел. 
Лидери на велики държави и цели бордове на големи корпорации търсели Борисов за съвет как да решат Суецката криза. 
- Аман-заман, помагай, Биби! - плакал тая сутрин по телефона и президентът на Египет Абдел Фатах Сиси, иначе отличен превратаджия и безстрашен фелдмаршал от новото поколение хунтаджии. 
- Ше помогнем бе, Сиси, недей рева! - успокоил го Биби.
***
Борисов помислил малко - колко да помисли! - и се сетил за кмета на Пловдив Здравко Димитров. 
Обадил му се и рекъл направо да се стяга. 
- Зико, ти нали имаш антитела? Здрав си като бик, а бездействаш, нито кампания имаш на главата като мене, нито в града кой знае какво има да правиш. Ако има нещо, ще кажа на Иван Тотев да те замести временно, той кметските схеми, кешбеци, хечбеци, шебеци, всичките ги знае, няма се притесняваш. Айде, Зико! Приятел си ми, ама работата си е работа. Ако имаш проблем с паспорта, Захариева ще ти издаде спецдиппаспорт, Каракачанов ще ти издаде тескере за македонски българин, а Коста Ангелов ще ти извърти един ваксинационен паспорт! Нямаш грижи никакви, освен да освободим Суецкия канал! Заминаваш след 35 минути с чартър!...
***
Зико и той се замислил, ама и той немного дълго. 
И решил като фелдмаршал Сиси и другите лидери в крайна сметка пак да помоли Бокочовека да свърши тая работа, работа, работа!
Може да бъде изображение с 1 човек и на открито
Колаж: Иван Червенков, Фейсбук.

Още

МВР отваря детска градина и факултет по журналистика
ББР почва да финансира футболни отбори и плеймейтки
Египет започва разширяване на Суецкия канал

17.05.2021

2461