Медия без
политическа реклама

Зеленски благодари на Борисов, Пеевски и Петков за помощта

Може да разчитате на нас до пълна победа, заявиха лидерите на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ във видео разговор

13 Яну. 2024
БГНЕС
Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски (от ляво на дясно на заден план) седят един до друг по време на видео разговора с Володимир Зеленски (на монитора).

"Решенията, които Вашите три партии взеха в българския парламент, бяха от изключителна помощ за Украйна. Уверен съм, че във Ваше лице имаме истински големи приятели и Ви благодаря за усилията, които полагате, въпреки някои трудности в страната ви."

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на видеоконферентен разговор с лидерите на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ - Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Украинският държавен глава добави: "Благодаря ви, че Вашата подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция поддържа проевроатлантическа Украйна и сте на наша страна."

Седящи един до друг по време на видео връзката, тримата български политици пък изразиха един по един подкрепата си към Зеленски и украинския народ.

"Пожелавам на Украйна през тази година мир, постигнат с пълна победа, защото вие не се биете само за Украйна, а за цяла Европа. Можете да разчитате на нашата подкрепа, защото едно от нещата, които ни обединява най-силно, е именно Украйна. Когато заедно помагаме на Украйна, никой в България не може да ни спре", заяви Кирил Петков.

"Можете да разчитате на пълната ни подкрепа и през новата година. Уверявам Ви, че полагаме всички усилия въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България да продължим да оказваме максимална подкрепа на страната ви. В наше лице имате приятели и Вие го знаете. Пожелавам мир на Украйна и пълна победа", добави Пеевски.

"България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична общност. Бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на обединена Европа и нашите ценности", каза пък Борисов.

По време на разговора с президента Зеленски тримата лидери се ангажираха, че проатлантическото мнозинство в българския парламент ще продължи да подкрепя Украйна и в бъдеще.

Още по темата