Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пригожин: Фракция в Кремъл унищожава Русия

04 Юни 2023

Фракциите в Кремъл унищожават държавата, заяви шефът на "Вагнер" Евгений Пригожин. Те се опитвали да всеят раздор между "Вагнер" и чеченците на Кадиров, но тези спорове всъщност отдавна били решени. Техните интриги до толкова са се засилили, че руският президент Владимир Путин е трябвало да ги смъмри по време на заседанието на националния Съвет за сигурност, каза още Пригожин.

Пригожин не уточни кои са тези фракции, но назова "Кремълските кули", а от думите му стана ясно, че тя е всъщност една. "Тя продължава с опитите си да сее раздори и ще си плати скъпо", заяви "готвачът на Путин". Кремъл не коментира забележките му, но отдавна се знае, че основен обект на атака от страна на "Вагнер" са министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов

Шефът на "Вагнер" все пак призна, че има напрежение по оста "Вагнер" - чеченци. Критиките от Кадиров той коментира така: „Ясно е, че направените изявления бяха по-скоро провокативни, целящи да ми навредят и да ме сплашат". Той също така заяви, че всяко противопоставяне между специалните сили на чеченския лидер Рамзан Кадиров и „Вагнер" ще доведе до сериозно кръвопролитие, но няма съмнение кой ще победи.

Пригожин заяви, че би пратил Вагнер да защищава Белгородска област, по която само вчера бяха изстреляни 500 украински снаряда. „Единственото, което ще поискаме, са боеприпаси, за да не останем, както казваме у нас, с оголени задни части в студа“, каза той.