Медия без
политическа реклама

Още един дрон се взриви под Москва

03 Март 2023
Коломна

Силен взрив разтресе снощи около 21.30 град Коломна в Подмосковието. Местни жители публикуваха в социалните мрежи видео, от което се чува експлозия край града, който се намира на около 100 км. от центъра на Москва.

Няколко дни по-рано в същия район - край село Губастово, украински дрон се разби след като се насочваше към обект на "Газпром". 

Руската страна започна да издирва какво се е случило, но след три часа търсене заяви, че нищо не е открито и преустанови търсенето. Бе съобщено, че нищо на земята не е ударено, че хората може би са чули самолет, а светлините може да са от наземен обект. 

Украинските медии веднага заподозряха, че целта вероятно е била военна, тъй като в Коломна се намира един от водещите руски конструкторски, научноизследователски и производствени центрове в областта на военната техника - там се разработват ракетните системи „Искандер“.

В крайна сметка руснаците заявиха, че нито един инфраструктурен обект не е пострадал, а чутия шум може да е от украински дрон, който се е взривил във въздуха.