Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мъск пита хората в Twitter: Да се оттегля ли като шеф?

19 Дек. 2022
ЕПА/БГНЕС
Елон Мъск

Главният изпълнителен директор на Twitter Елон Мъск пусна анкета в платформата на социалната медия с въпрос дали трябва да се оттегли като ръководител на компанията. "Ще се съобразя с резултатите от тази анкета", гласи още постът.

Приключването на анкетата е планирано за понеделник около 11:20 ч. по Гринуич, въпреки че милиардерът не дава подробности кога ще се оттегли, ако резултатите от анкетата покажат, че трябва да го направи. 6 часа преди края на анкетата глас са дали 11 261 704 души. 56,3% от тях отговарят с "да" на въпроса.

Отговаряйки на потребител в Twitter, Мъск пише във връзка с евентуална смяна на изпълнителния директор, че няма наследник, пише БГНЕС.

Миналия месец Мъск заяви пред съд в Делауеър, че ще намали времето си в Twitter и евентуално ще намери нов лидер, който да управлява компанията.

Допитването идва след актуализацията на политиката на Twitter, която забрани акаунти, създадени единствено с цел популяризиране на други фирми в социалните медии, и съдържание, което съдържа връзки или потребителски имена за конкурентни платформи.

Минути преди анкетата Мъск се извини и туитна: "Оттук нататък ще има гласуване за големи промени в политиката ни".

Новият собственик на "Туитър" Илон Мъск възстанови акаунтите в социалната мрежа на няколко журналисти, които блокира, след като те публикуваха данни за частния му самолет, предаде БТА.
Решението да се блокират профили на журналисти в "Туитър" е притеснително, обяви зам. председателят на Европейската комисия Вера Йоурова. Пред в.

 

Ключови думи:

Елон Мъск, Twitter