Quantcast
В "Левски" не са плащани заплати от началото на годината | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

В "Левски" не са плащани заплати от началото на годината

Треньорът на "сините" беше изписан след 16 дни в COVID отделението на ВМА
1 538
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Наско Сираков

Кризата в "Левски" се е задълбочила дотолкова, че в клуба не са плащани заплати от началото на годината, съобщи радио "Дарик". Пари не са получавали дори футболистите от първия отбор. Почти всички чужденци, без Драган Михайлович и Звонимир Микулич, са се обърнали към ФИФА, за да защити правата им. Българските играчи обаче към момента са проявили разбиране и не са предприели никакви действия. 

Плащането на заплатите в "Левски" винаги е свързано с перипетии след идването на Наско Сираков като собственик и президент на клуба. През август м.г. клубът тегли краткосрочен заем от 199 000 лв., за да погаси задълженията към футболистите за март. През есента пък с парите от продажбата на Стайн Спиерингс в "Тулуза" бе платена друга част от дължимите заплати. Сега се очакват приходи от трансфера на Найджъл Робърта в американския "Ди Си Юнайтед", за да бъдат изчистени поне част от натрупаните заплати.

Засега обаче няма да има проблеми за получаване на лиценз за следващия сезон, включително и за евротурнирите, ако "Левски" успее да се класира. Възможността в момента пред "сините" за това е да спечелят втората осмица, т.е. да завършат на седмо място и да играят плейоф за новия турнир Лигата на конференцията с четвъртия от първата шестица.

Все пак има и добра новина за "Левски" - треньорът Славиша Стоянович най-сетне е изписан от ВМА, където постъпи на 1 април с COVID-19. След продължително, но успешно лечение там той сега ще се възстановява в домашни условия. Стоянович със сигурност няма да води отбора в неделното дерби срещу "Лудогорец", а най-вероятно и в гостуването в сряда срещу "Локомотив" (Пд). Има малък шанс той да се завърне на резервната скамейка за дербито срещу "ЦСКА-София" на 25 април. Със сигурност словенецът ще може да води "сините" във втората фаза на първенството.

Още

ПЪРВА ЛИГА, XXХI КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

18.05.2021

Обновена

203
Здравният министър върна свободното ваксиниране

18.05.2021

Обновена

5893
Невписаният президент Михайлов се активизира в БФС

18.05.2021

2414