Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кубрат Пулев нокаутира легенда на ММА в 1-вия рунд

28 Ноем. 2021Обновена
TWITTER
Кубрат Пулев е вдигнал шампионския пояс на "Триадната битка" след техническия нокаут срещу Франк Мир.

Кубрат Пулев спечели шампионския пояс в тежка категория на новия боен формат "Триадна битка" (Triad Combat). В гвоздея на програмата от шоу вечерта в Арлингтън (САЩ) тази нощ българският професионален боксьор нокаутира легендата на смесените бойни изкуства Франк Мир още в 1-вия рунд.

Превъзходството на 40-годишния софиянец срещу 42-годишния американец беше видимо още от първата секунда в триъгълния ринг на бейзболния ст. "Глоуб Лайф Фийлд" в предградието на Далас. Въпреки че специалните правила на мача позволяваха някои техники и удари от ММА, бившият шампион на UFC така и не можа да се спаси от чисто боксовите прийоми.

Пулев започна със светкавични комбинации в тялото и главата и още преди да са изтекли първите две минути на Мир му беше трудно да стои на краката си. В последната секунда на първия рунд след поредната канонада, завършила с десен прав в главата, реферът Дан Миралиота отсъди технически нокаут на американеца, който видимо беше в безсъзнание, макар и все още в изправено положение.

"Съперникът ми е много добър и го уважавам, той е шампион в ММА - коментира Кубрат минути след края на мача. - Но бях прекалено добър, прекалено бърз за него и той изобщо не виждаше ударите. Това е невероятен нов формат и може би това е бъдещето. ММА е добър спорт, но боксът е на по-високо ниво."

Капитанът на "Отбор ММА" Куинтън Джаксън опита да оправдае Мир с това, че е бил контузен, но не е искал да разваля битката и затова е излязъл срещу българския боксьор.

Преди основното събитие в Арлингтън се проведоха още шест двубоя между боксьори и състезатели от смесените бойни изкуства. Представителите на ММА извоюваха четири победи и така спечелиха с общ резултат 4:3 срещу "Отбор бокс" с капитан бившия световен шампион на WBO Шанън Бригс.

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ "ТРИАДНАТА БИТКА"

Хари Джилиоти (бокс) - Джейкъб Трал (ММА) 2-1 съдийски гласа (48:47, 48:47, 47:48)

Алекса Кълп (ММА) - Анджелина Хофшнайдер (бокс) ТКО (0:46 мин. на 1-вия рунд)

Алберт Туменов (ММА) - Скот Саймън (бокс) 3-0 съдийски гласа (70:63, 70:63, 70:63)

Дерек Кампос (ММА) - Брайън Вера (бокс) 2-1 съдийски гласа (67:63, 66:64, 65:65)

Майк Пери (ММА) - Майкъл Сийлс (бокс) 2-1 съдийски гласа (67:65, 67:65, 65:67)

Александър Флорес (бокс) - Мат Митрион (ММА) 3-0 съдийски гласа (68:64, 67:65, 68:64)

Кубрат Пулев (бокс) - Франк Мир (ММА) ТКО (1:59 мин. на 1-вия рунд)

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?