Медия без
политическа реклама

Кметът на Перник спира парите за "Миньор" заради футболните хулигани

Агитката на отбора отговори с "Днес си тук, утре те няма!"

27 Ноем. 2022
Момент от сблъсъка между феновете на "Миньор" и "Берое"
СПОРТАЛ
Момент от сблъсъка между феновете на "Миньор" и "Берое"

Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви на профила си във "Фейсбук", че догодина общината няма да преведе нито лев на "хулиганското" формирование, "прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка)".

"Със спестените пари от изпотрошеното от вас ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани, което да е в полза на хората в случаи като този със Сашко", написа,  Владимиров. Според него, от една страна има герои, като безстрашните доброволци на Перник, с които градът се гордее, от друга - деградирали хулигани, от които се срамува. "Вторите остават в миналото", допълва Владимиров.

Повод за неговата закана стана вчерашният инцидент на мача за Купата на България "Миньор" - "Берое" (0:2), когато заради сблъсък на агитките мачът бе прекратен за 10 минути, а двама фенове на старозагорци бяха откарани в болница. 

Според БТА инцидентът е бил провокиран от публиката на гостите, които в 60-ата минута изстреляли няколко ракети къв сектора с привърженици на домакините от Перник. Като ответна реакция, миньорци опитали саморазправа със старозагорци. Полицията обаче се е намесила и до директен сблъсък не се е стигнало. Двете агитки обаче започнали да хвърлят предмети едни срещу други и това е причина да има двама наранени.

Днес феновете на "Миньор" отговориха на заканата на кмета също във "Фейсбук":

"Господин кмет, наш съгражданин и, признаваме, добре работещ, особено сравнявайки го предишните такива. Не е добре човек да си повярва и да се мисли за последна инстанция! Както казва един култов персонаж шишо бакшишо - живота е радост и тъга ! Днес си тук утре те няма, такъв е живота! "Миньор" Перник е емблемата на този град! Не можете да казвате че сте кмет на всички перничани и в същото време, да раздавате някакви парични потоци и да лишавате по ваше настроение. Да манипулирате и използвате мн...то тъпанари , повярвали в краля Слънце. В тоя живот всичко се връща! Ние помним като слонове! И повярвайте не сме малко! п.п. А имахме толкова вяра във Вас ! Но какво да очакваш от наследник на номенклатурата отгледан да не работи".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата