Quantcast

Медия без
политическа реклама

Волгин събра симпатизанти да го пазят от протестиращи пред БНР

Малоброен протест и контрапротест се състоя заради водещия на "Политически некоректно"

04 Февр. 2023
Петър Волгин

Малоброен митинг се състоя пред сградата на БНР срещу и в подкрепа на водещия на „Политически некоректно“ по „Хоризонт“ Петър Волгин. Протестиращите срещу него се събраха заради коментар на кадъра на БНР в социалните мрежи, че банкерът Левон Хампарцумян е пример затова защо е трябвало да има Народен съд. Поддръжниците на Волгин пък се стекоха след негов призив да дойдат и да защитят „правото си да мислим свободно и самостоятелно“. Въпреки яростните мнения „за“ и „против“ днес на „Драган Цанков“ 4 дойдоха не повече от 50 души. Волгин се появи сред привържениците си и се ръкува с много от тях. Сред тях бяха забелязани бившият депутат от БСП Страхил Ангелов, водещият от телевизията на БСП Стоил Рошкев и т.н.

“Аз съм журналист от близо 40 години и такова безсрамие, и такава арогантност не помня. В деня за поклонение на жертвите на Народния съд да се говори за един богат човек, че трябва да се свика пак Народен съд, е толкова нелепо. Това не е журналист и той никога не може да ми бъде колега. Той просто е един пропагандист и ми е жал за него”, каза фотографът и инициатор на протеста срещу Волгин - Цветан То;чев, пред bTV.

“Тук са се събрали хора, които искат свобода на словото. Искат да има свобода на словото, защото няколко депутата от “Демократична България” написаха донос срещу “Политически некоректно’ и мен, че на практика искат моето уволнение. Мой предавания са били спирани, защото винаги съм бил против официозното говорене срещу властта, която върши нередности. Уволненията започват с подписки на интелектуалци или на специфични фондации, или на хора от специфични партии”, отговори Петър Волгин. 

Още по темата