Медия без
политическа реклама

Турция и 2000 адвокати завеждат дело за "геноцид в Газа"

Западният свят е кръстоносна империалистическа структура, заяви президентът Ердоган

19 Ноем. 2023
Турският президент Реджеп Ердоган по време на срещата с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер в Берлин в петък.
ЕПА/БГНЕС
Турският президент Реджеп Ердоган по време на срещата с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер в Берлин в петък.

Турция ще се обърне към съответните институции по въпроса за "геноцида в Ивицата Газа" и няма да остави този процес недовършен. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на общото събрание на Националния студентски съюз на Турция в събота, цитиран от Анадолската агенция, предаде БТА.

"Заедно с над 2000 адвокати ние ще се обърнем към съответните инстанции с жалба за геноцид. Ще следим процеса, няма да го оставим наполовина. Цената ще бъде платена", обеща турският лидер.

Той се спря и на посещението си в Германия тази седмица и каза: "Целият западен свят е една обща кръстоносна империалистическа структура. За съжаление видях това по време на посещението си (в Германия) вчера. Видях това и в президента (на Германия Франк-Валтер Щайнмайер)", отбеляза Ердоган.

Той призова Берлин да окаже съдействие по въпроса за "освобождението на палестинските пленници" в Израел. Според Ердоган Израел държи над 10 000 заложници. "Германийо, направи стъпка за освобождаването им, а ние ще положим усилия за тези, които се намират в ръцете на "Хамас", каза Ердоган.

По-рано той нарече Израел "държава на терора" и обяви, че краят на премиера Бенамин Нетаняху наближава, след като "собственият му народ се е вдигнал на протест срещу него".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата