Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тръмп ще махне данъка върху заплатите заради коронавируса

В годината на избори също така ще помага на хората с неплатен отпуск по болест

11 Март 2020
ЕПА/БГНЕС
Тръмп си избра образа на социално загрижен президент

Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да освободи американците от данък върху заплатите до края на годината съгласно програма за смекчаване на последствията от разпространението на коронавируса. Съобщението направи ръководителят на Националния икономически съвет на Белия дом Лоурънс Кадлоу на брифинг с журналисти.

На среща с републиканци в Конгреса „президентът е представил своите обосновани предложения за временно освобождаване от данъци върху работната заплата“, каза Кадлоу, който нарече инициативата „данъчна ваканция“. „Той [Тръмп] пожела тя да продължи до края на годината“, добави Кадлоу.

Програмата предвижда помощ за „хората с неплатени отпуски по болест“, както и разсрочка за данъците на малките и средните предприятия, а също помощ за някои закъсали отрасли и сектори от икономиката“. Присъствалият на брифинга вицепрезидент Майкъл Пенс каза, че Тръмп предлага още да се заплащат отсъствията от работа по семейни причини.

Тръмп е започнал диалог с авиокомпаниите и операторите на круизни кораби, които понасят големи загуби от коронавируса. Наблюдатели изтъкват, че освен епидемията фактор за повишената социална чувствителност на американския държавен глава са и предстоящите президентски избори.

 

Още по темата