Медия без
политическа реклама

Стачка на "Луфтханза" засегна и полетите от София

02 Септ. 2022Обновена
Pixabay

Краят на лятната ваканция в някои провинции на Германия бе избран за идеален момент за стачка на пилотите в "Луфтханза". Стачката влезе в сила в полунощ и ще завърши в последните минути на деня. Тя засяга 800 полета на германския превозвач, като тук влизат почти всички полети от и за Франкфурт и Мюнхен в днешния ден.

Проверка на "Сега" в полетната информация на летище "София" показа, че стачката вече се отразява на полетите у нас - анулирани са и двата сутрешни полета на "Луфтханза" за Мюнхен и Франкфурт. Вече са отменени и три следобедни полета за двете ключови летища.

По оценка на авиокомпанията, стачката ще обърка плановете на 130 000 пътници и вероятно ще прелее с проблеми и в трафика през почивните дни.

Това е пореден рунд в трудовите спорове между наземен и полетен персонал и авиокомпаниите в Европа това лято. Както писахме, проблемите възникнаха заради липса на достатъчно служители след оптимизацията за намаления трафик през пандемията, което доведе до хаос с багажи, недоволство за ниско заплащане и тежки дежурства и пр.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата