Quantcast

Медия без
политическа реклама

Русия се обиди, че бе изгонена от туристическата организация към ООН

Москва настоява, че сама си е тръгнала, защото е била обект на лошо отношениие

28 Апр. 2022
СОТ
Руският посланик в Испания Юрий Корчагин бе допуснат за последен път на заседание на СОТ. Знамето на Русия бе снето незабавно от пилоните пред централата на организацията в Мадрид

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като "пример за политическо лицемерие" вчерашното гласуване за изгонване на Русия от Световната организация по туризма (СОТ), която е стуктура в рамките на ООН. Според Захарова, цитирана от ТАСС, Русия сама е заявила, че напуска, веднага след откриването на първата извънредна сесия на Генералната асамблея на СОТ. Затова гласуването е било безпредметно и няма как Русия да е изгонена. "Публикуваният от секретариата на тази структура пресс-релиз е нов пример за политическо лицемерие - лицемерие, което в последно време стана характерно, за съжаление, и за тази организация", каза тя. Твърдението за суспендиране на руското членство "изглежда просто неадекватно". "Шоуто, че уж Русия е наказана, бе тактика, наблюдавана и в Съвета на Европа", отбеляза Захарова.

Резолюцията за изгонване на Русия от СОТ събра значително повече от необходимото мнозинство от две трети. В гласуването участваха 90 държави, сред които и България.

Ключови думи:

СТО, Русия, изгонена, Захарова

Още по темата