Медия без
политическа реклама

Путин пусна видео как си почива с Шойгу в Сибир

На кадрите се вижда как те се разхождат из тайгата, обядват и гледат творби от дърво на военния министър

21 Март 2021Обновена

Пресслужбата на президента на Русия показа кадри от намиращите се в Сибир Владимир Путин и министъра на отбраната Сергей Шойгу, предава РИА Новости. Още през седмицата Путин обяви, че ще прекара уикенда в тайгата, за да „си почине малко“.

Кадрите показват как президентът в топъл костюм се е качил зад волана на машина с висока проходимост. В нея той вози министъра на отбраната през тайгата. Те също минават по висящ мост над река, а след това обядват.

Освен това Шойгу показва на Путин своята работилница за обработка на дървета. На записа министърът показва на президента някои от своите творби от дърворезба. 

Демонстрацията идва на фона на сериозно обтягане на отношенията между Русия и САЩ, особено след като в интервю американският президент Джо Байдън отговори утвърдително на това дали смята руският си колега за убиец.

Заради скандала, Москва извика за консултации посланика си в САЩ Анатоли Антонов. Този дипломатически прийом се използва като по остра от обичайната реакция на напрежение между две страни. В неделя Антонов се върна в Москва, като придвижването му се следеше внимателно от руските агенции.

"Трябва да се свърши много работа. Необходимо е да се анализира състоянието на руско-американските отношения, в които се намираме. Руската страна многократно е подчертавала, че се интересуваме от развитието на руско-американските отношения. Просто трябва да решим сега. ", обяви Антонов, цитиран от РИА Новости. Според посланика все още е трудно да се каже колко дълго може да отнеме престоят му в Москва. "Но аз изхождам от това, че ще остана толкова дълго, колкото е необходимо", казва Антонов.