Медия без
политическа реклама

Путин насрочи парада за Деня на победата за 24 юни

Русия призова ООН да реагира срещу украинска видеоигра, която предвижда вариант нацистка Германия да спечели войната

26 Май 2020Обновена
ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин е насрочил традиционния парад по случай Деня на победата над нацистка Германия за 24 юни. Новината обяви военният министър Сергей Шойгу.

Обикновено парадът се провежда на 9 май. Тази година обаче беше отложен заради пандемията. Избраната сега дата 24 юни е денят, в който през 1945 г. е организиран първият парад на победата на Червения площад под командването на маршал Константин Рокосовски.

Путин е призовал за най-строги мерки за безопасност по време на мероприятието тази година заради здравната обстановка, съобщиха руските медии.

НЕГОДУВАНИЕ

Мисията на Русия към представителството на ООН в в Женева е призовала върховния комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет да реагира на появата на украинската компютърна игра Strategic mind: Blitzkrieg, в която играчите имат вариант да доведат до успех нацистките войски.

"Украинската компютърна игра Strategic mind: Blitzkrieg възхвалява нацизма и международните престъпници, осъдени от Нюрнбергския трибунал. Призоваваме Върховния комисар на ООН за правата на човека да реагира на този ужасен факт", се казва в позицията на руската мисия в Туитър.

Steam store page:https://store.steampowered.com/app/1200330/Strategic_Mind_Blitzkrieg/Welcome the new wargame by Starni Games - Strategic Mind: Blitzkrieg. B...
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата