Quantcast
Падналият край Томск Ан-28 е бил пълен с жени и деца | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Падналият край Томск Ан-28 е бил пълен с жени и деца

Потърпевш разказва какво се е случило, след като спира двигателят на Ан-28
Обновена
12 171
 РИА Новости
Преобърнатият Ан-28 в блато в тайгата

Пътническият самолет Ан-28, който изчезна от радарите над град Кедрови в района на Томск и после бе открит от три хеликоптеа, е бил пълен предимно с жени и деца, разказа пред "Россия сегодня" едни от пътниците. "Десет минути преди принудителното кацане, разбрахме, че двигателите не работят", казва Роман Макеев. "Бяхме на високо, двигателите заглъхнаха, пилотите се опитваха пет минути да ги включат отново. Децата почнаха да плачат, някой се молеше на глас. Командирът търсеше къде да кацнем, реши, че блатото е подходящо. Забеляза го вторият пилот. При падането чупехме клони, убивахме скоростта, носът на самолета се заби и машината се обърна", разказва младият мъж. След трудното кацане той помага на екипажа да изведат пътниците. Мъжете са малко, пътуват предимно жени и деца. Командирът е със счупен крак.

"При падането почувствах, че съм цял, коланът се разкопча. Хукнах да отварям резервната врата. Пилотите почнаха да пропускат хората през носа на самолета, аз и техникът излязохме през опашката". 

Друга пътничка разказва, че са прекарали 3 часа край блатото, докато дойдат спасителните екипи: "Запалихме си огън. Изкарахме седалките от самолета". На борда е имало 15 души, включително трима души екипаж, и никой не е със сериозни наранявания. 

Открит е пътническият самолет Ан-28, изчезнал от радарите над град Кедрови в района на Томск, съобщи вчера източник в службите за спешна помощ. Тази информация бе потвърдена и от Министерството на извънредните ситуации.

Самолетът на регионалната авиокомпания SiLA каца аварийно, след като и двата му двигателя са отказали. Вероятната причина за отказалите двигатели е некачествено гориво. 

Инцидентът се случи по-малко от две седмици, след като самолет с 28 души на борда катастрофира край Камчатка.

 

Още

ЕС обвини Русия в кибератаки преди изборите в Германия

24.09.2021

444
Най-важните руснаци без Путин влизат в нов черен списък на САЩ

23.09.2021

2889
След разговор с Байдън Макрон реши да върне френския посланик в САЩ

23.09.2021

750