facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Иран обвини САЩ за неуспешното изстрелване на сателита "Зафар"

3 228

Иран изстреля ракета със сателита „Зафар“, собствено производство в неделя, но той не влезе в орбита, съобщават световните агенции. Те се позовават на иранската държавна телевизия и на иранското Министерство на отбраната, 

Иранският министър на информационните и комуникационни технологии Мохамад Джавад Азари Джахроми заяви, че санкциите на САЩ са попречили на успешното изстрелване на спътника „Зафар“. „Ракетата-носител Симорг не можа да достигне нужната скорост за изстрелване на спътника „Зафар“ на 530 километра над земята.В крайна сметка ние сме под санкции в областта на ракетните технологии и сателити и никой не ни предоставя информация и технологии "Не се отказваме и сме здраво стъпили на крака. Сателитите "Зафар-2", "Нахид "и т.н. ... скоро!", написа министърът в своя „Туитър“.

Точно преди година Иран не успя да изведе в орбита няколко спътника. Тогава опитът беше осъден от редица западни държави, които смятат, че действията на Иран, който използва ракети за тези цели, не съответстват на резолюция 2231 на Съвета за сигурност на ООН

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Американски изтребители заплашиха ирански пътнически самолет

24.07.2020

2779 9
Франция очаква втора вълна на COVID-19 през октомври

21.07.2020

Обновена

862 3
Поне седем кораба горят на иранско пристанище

15.07.2020

6254 11

Коментари

segal

Щом на ракетата има трикольора бяло-зелено-червено, значи е трябвало повече вълшебни заклинания “мамата...”

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

На калпава ракета ... международното положение и криво.

nanyac

Самолет BOEING 737 на ЮТэйр е кацнал "твърдо" в Усинск (Коми).

Жертви няма.

В Росавиации сообщили, что жесткая посадка произошла из-за проблем с шасси. В "ЮТэйр" заявили, что при посадке произошел резкий непрогнозируемый сдвиг ветра, а стойки шасси сломались уже на полосе.

https://www.youtube.com/watch?v=NOXHOg_5jF4

 

Както и при случая с ракетата Симорг и спътника Зафар се очаква официално изявление базирано на неопровержими разузнавателни доказателства, посочващо че виновни за инцидента са санкциите и климатичното оръжие на САЩ.

Nikolay Nachev

Не е виновно климатичното оръжие, а "летящиte ковчези" (израза е на самите служители на фирмата) на Boeing..............Ако беше на друг тази компания, а не на световният господар - досега да бе фалирала.

fisherman

Друг Boeing ,но 747-436 пък е поставил рекорд, като е взел разстоянието от Ню Йорк до Лондон за 4ч.56мин.,или с 80 мин.по рано от разсписанието.

https://jalopnik.com/with-help-from-a-storm-a-british-airways-747-just-brok-1841557907

Slava
снимка на Slava

никой не ни предоставя информация и технологии

 

Създайте си ги сами, нали се правите на много големи?

3NT
снимка на 3NT

А те са Големи вие дори не сте малки...

ЗЛАТИЯ

Бе,те хубаво са "здраво стъпили на крака",ама тука става дума за летене.

Теокрацията НЕ е добра среда за каквито  да е науки...явно.

Stоrmbringer

Иран обвини САЩ за неуспешното изстрелване на сателита "Зафар"

На прогресивната общественост отдавна е известно, че американците ежедневно, ежечасно и ежеминутно кроят планове как да се изтропат в гащите на руснаци, иранци, сирийци, венецуелци! Направо сън не ги лови...

fisherman

What about us.Къде скрихме крипто-кралицата Д-р Ружа Игнатова?

https://www.youtube.com/watch?v=64xcgvEJ3Ys

чугуналенина
снимка на чугуналенина

Де гиди  миpикоси - попpечихи на аятоляхската pакета да покоpи и космоса. Га не се намесваха успешно се спpави pакетата с пътническио самальот. 

harmless
снимка на harmless

Всеки путинофил знае, че санкциите не работят. Нима си позволяват да противоречат на бъдещия Supreme Leader ?!

Нахалници, сър.

inventus

Санкциите са кофти нещо и няма държава на която да са били наложени и да не е страдала от това.В едни предишни времена ние също сме били обект на санкции и имаме спомени от тях.Иранците при всичкото ми уважение към тях като древна и високоразвита цивилизация просто беха могли да изчакат малко докато се снабдят по един или друг начин с необходимите материали и технологии и тогава да си изстрелват спътниците. Не е нужно да се преоткрива колелото отново! В случая е неуместно да се разчита на божията помощ независимо колко праведни са им свещенниците и колко горещи са молитвите им към Бог.

Evasion

Иран да наложат реципрочни санкции на САЩ и ще им го върнат тъпкано!

Сгугню
снимка на Сгугню

Да се чуди човек, при положение, че САЩ са толкова технологично изостанали, нищо не произвеждат и разчитат само на печатането на долари - все любими мантри на форумният русофилиат, как става така, та Иран разчитат дотолкова на техните технологии, та без тях не могат да си изстрелят спътника успешно?

 

И също - как така високотехнологичните Русия и Китай, които освен туй са и съюзници на Иран - тва пък са други любими мантри на форумният русофилиат - не са предоставили на Иран необходимите технологии?

 

А?

Другари?

А?

Диагностик

Иран също са усвоили печатането на качествени долари.

Дзопино

Това е всеизвестен и признат факт от американците. Те даже се годеят с това и горните подигравателни коментари показват и нивото на форума което стигнахме напоследък: 

 

U.S. Revives Secret Program to Sabotage Iranian Missiles and Rockets

https://www.nytimes.com/2019/02/13/us/politics/iran-missile-launch-failures.html

 

марк

 

 

 

 

                 Малиий , водещият ги е вдигнал по тревога. Целият състав само Бармалеица още си бърше мазната муцуна . Хайде , всички на плаца !

Evasion

Казарменото мислене и казармената лексика са неунищожими...

dissidentbg

"на 530 километра"

 

Това само по себе си е значимо. Независимо от резултата, стремежа е от значение. НИТО една държава не е успяла от пръв път. 

Justinian2
снимка на Justinian2

Иранците какво си мислят ? Че в космоса САЩ ги чакат с цветя и рози ? Че няма да им пречат на разработките и да ги саботират ? Че няма да им правят диверсии ? Всичко това е неизбежно , и ако Иран иска да развива своя самостоятелна космическа програма , трябва да приеме неизбежното. И да не реват като девици... Имат примери - кимчовите корейци. Стискат зъби и работят сами в пълна изолация , "Чучхе" ! Някой пита по-горе , а трябва ли иранците да преоткриват колелото ? Зависи каква им е стратегията. Ако искат да не зависят от никого , трябва! Ако искат да прескочат определени етапи , трябва да им помогне някоя по-напреднала страна. Това безплатно не става , нито без насрещна "услуга".

Invisible

   За  хикс  са им са ракети и на Иран.

   Това, че Русия и САЩ имат е достатъчно.

   Отива с доларите при единия и онзи му качва горе това което иска.

Justinian2
снимка на Justinian2

Руснаците например са имали късмета , в 40-те години на миналия век , да минат точно по този "скъсен" път. Както за ракетното оръжие , така в още по-голяма степен за атомната бомба. Да , Сталиновия СССР е имал и мощна индустриална база , и учени от ранга на Курчатов. Но само със собствени сили СССР не би могъл да има Бомбата още през 1949 , и да изстреля спътник 1957... За ракетите са "помагали" пленени германски учени. За бомбата информация е дала разведката и евреите , симпатизиращи  на СССР. Без тях СССР нямаше да има Бомба преди 1953-1955 ,  и съответно Спутник 1 преди 1960-1963...

Invisible

   Добре, че през 38-ма са тикнали Сергей Корольов в ГУЛАГ, та да го "превъзпитат".

   Ако не беше минал през лагерите, щеше ли така успешно да ръководи космическата програма на СССР?

   

Сталкер

Абе за ракетите лъвския пай от наследството на Третия райх го грабват американците - и като материална база и като учени, в края на краищата Вернер фон Браун им движи космическата програма до Луната включително. Руснаците също вземат начален тласък от там, но по-малко успяват да приберат.

Stоrmbringer

Аха. С тази разлика, че като си отидоха германците (кой в ГДР, кой на оня свят...), руснаците зациклиха дотам и нищо съществено не успяха да направят след това. Ракетата Р-7 (Семерка) с двигателите Р-107/108, е създадена от немски инженери под административното ръководство на Корольов и е пряк дериватив на V-2 на фон Браун. А ракетите от серията "Союз", които продължават да са фундамента на руската космическа програма, пък са просто модификации на Р-7, конструкцията и двигателите са същите. Това са единствените двигатели в експлоатация, които все още използват за задвижване на турбопомпите газгенератор, работещ с водороден прекис - същият, както и на V-2.

wiseman 1

Чалмарите не трябва да имат никакви високи технологии, защото могат да направят поразии не само на американците иеврейте. Чалма и разум са противоположности. 

Влез или се регистрирай за да коментираш