Медия без
политическа реклама

Двама души бяха ранени след стрелба край Белия дом

11 Авг. 2020Обновена
ЕПА/БГНЕС
Тежко въоръжен полицай партулира край Белия дом след стрелбата.

Двама души - офицер от тайните служби и заподозрян в нападение мъж са настанени в болница след стрелба край Белия дом във Вашингтон, съобщиха от американските тайни служби. "По време на този инцидент нито комплексът на Белия дом, нито някой от защитените лица са били застрашени", заявиха от службата.

Заради инцидента се наложи охранители да изведат президента на САЩ Доналд Тръмп по време на традиционната му седмична пресконференция. Малко по-късно той се върна в залата, съобщи за стрелбата и обяви, че се чувства страхотно под закрилата на "Сикрет сървис", съобщи БГНЕС.

По-късно службите все пак дадоха подробности. "Около 17:53 днес 51-годишен мъж се доближил до офицер от "Сикрет сървис", който стоял на пост на ъгъла на 17-та улица и "Пенсилвания авеню" около комплекса на Белия дом. Заподозреният доближил офицер от службата и заявил, че има пистолет. След това се върнал, агресивно побегнал встрани от офицера и направил движение, сякаш да извади предмет от дрехите си", написаха от "Сикрет сървис" в "Туитър". Посочва се, че офицерът е стрелял в торса на въпросния мъж.

По време на самата пресконференция Тръмп обеща, че ще бъде постигнато бързо споразумение с Иран, в рамките на месец, ако бъде преизбран за президент. Той обаче подчерта, че Русия и Китай не желаели той да спечели изборите през ноември. "Китай наистина иска да загубим. А знаете ли кой още няма да е доволен от нашата победа? Русия", заяви американският президент. След което се мотивира, че настроенията на Русия са били породени от наложените санкции по проекта "Северен поток - 2". До момента той е завършен на 93%, но швейцарската компания Allseas спря работата си по изграждането, след наложени американски санкции.

"Спрях ужасно споразумение между Германия и Русия за газопровода. Никой дори не знаеше за съществуването на "Северен поток 2". Никой не знаеше за това, никой не говореше за него", обясни Доналд  Тръмп.

Ключови думи:

Белия дом, Доналд Тръмп, САЩ

Още по темата