Медия без
политическа реклама

Беларус арестува и американски граждани

Те били женени за служители на Държавния департамент

06 Авг. 2020
ЕПА БГНЕС архив

Преди изборите в Беларус в страната са били задържани американски граждани с паспорти, свързани с Държавния департамент. Това заяви президентът Александър Лукашенко, предава TACC, цитирана от Агенция Фокус. "Медиите ни алармират, че американците и НАТО се опитват да ни хванат тук", заяви Лукашенко, цитиран от агенция "БелТА".

"Бяха задържани хора с американски паспорти, хора, които са женени за служители в Държавния департамент. И те бяха защитени от руските лидери", каза Лукашенко.

Само преди седмица Беларус задържа и руски граждани, които обяви за наемници и членове на руската група "Вагнер". Минск обяви, че те са нахлули в страната цел да я дестабилизират малко преди президентските избори през следващия месец, заявиха от държавната медия в Минск, позовавайки се на силите на реда в столицата. 

"Общо 32 наемници от чуждестранната частна военна група "Вагнер" бяха задържани", се казваше в съобщение на държавната агенция БелТА. Наемниците са задържани недалеч от столицата Минск. Освен това информацията посочва, че по-рано е постъпила информация за пребиваването на територията на Беларус на "повече от 200 бойци за дестабилизиране на обстановката в периода на избирателната кампания".

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?