Quantcast
Автомобили се озоваха в морето след големи наводнения в Испания | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Автомобили се озоваха в морето след големи наводнения в Испания

1 092
 БГНЕС
Пораженията след наводнението в градчето Алканар

Проливните дъждове и наводненията в по-голямата част от Испания нанесоха щети на домовете и бизнеса, предадоха световните агенции.

Жителите на град Алканар в североизточната част на страната казаха, че са имали късмет, че не са загинали хора, когато над 250 литра вода на квадратен метър се изля над града между 12:00 и 18:00 часа в сряда. Наводнението бързо превръща улиците на Алканар в реки, които помитат всичко по пътя си. Няколко коли биват отнесени от водата и завлачени в Средиземно море. Домовете, заведенията и офис сградите са пълни с кал, вода и отломки. Пожарникари са използвали хеликоптер, за да спасят трима души, които са се озовали в сериозна опасност. Регионалните власти са евакуирали 58 жители в хотели, докато други 16 са прекавали нощта в спортна зала. Властите полагат усилия за отваряне на пътищата и влаковите линии, непроходими от калта и водата.

Други части от централните и северните райони на Испания, включително Мадрид, също пострадаха от наводнения. Големи райони в северната част на Испания и Балеарските острови остават под тревога за бури за втори пореден ден.

Испанската национална метеорологична служба заяви, че има увеличаване на силните валежи и продължителните периоди на суша, свързани с климатичната криза. ''Испания наблюдава, преди всичко в средиземноморските точки, периоди на проливни дъждове, които са все по-интензивни и все по-дълги периоди на суша'', каза говорителят на метеорологичната служба Рубен дел Кампо.

Ключови думи:

Испания, наводнения

Още

Милиони са евакуирани заради наводнения в Китай

11.10.2021

267
Неповторимият чар на Испания завладява всеки турист
Продължава евакуацията на Канарските острови заради вулкан

20.09.2021

865