Quantcast
30 души умряха в Истанбул след употреба на чист спирт | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

30 души умряха в Истанбул след употреба на чист спирт

Хората злоупотребяват със спирт в страха си от коронавируса
3 005
 Илияна Кирилова

30 души са починали, а още 20 са били хоспитализирани през последните 2 седмици в Истанбул, след като са пили етанол, съобщи вестник „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

Според официалната информация, по-голямата част от жертвите са граждани на Туркменистан. Освен, че пиели етанол, те го втривали и в кожата си като средство за защита срещу заразяване с коронавирус.

Властите уточняват, че хоспитализираните са в критично състояние.

Смъртта или пораженията, причинени вследствие консумацията на чист алкохол се превръща във все по-често срещан проблем при нарастващата пандемия COVID-19.

Причината за това експертите обясняват с неправилно възприетата информация за влиянието на разтвори на алкохолна основа върху коронавируса. В опита си да се предпазят, жертвите са консумирали опасни количества алкохол.

В Иран 194 души загинаха, а повече от 6000 са се натровили от 6 март досега заради неправилна консумация на алкохол.

Изданието подчертава, че хората могат да консумират напитки, съдържащи до 50 % алкохол. Консумацията на чист спирт може да доведе до алкохолно отравяне, което да има фатални последици.

33

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Истанбулското летище измести от първото място "Хийтроу"

19.01.2021

1620 1
Ердоган не намери време да се срещне с Помпео в Истанбул

18.11.2020

Обновена

10911 60
Автобус с 20 българи се сблъска с трамвай в Истанбул

25.09.2020

Обновена

1042 3

Коментари

Страници

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

Да ни е жал ли ся?

алаха нал забранил спирта?

bay Dragan

Ледена Мастика с гореща шкембе чорба.Много чесън,лют и черен пипер.

segal

С това много горещото и лютото си разраняваш гърлото и нямаш нужда от много вируси, че да ти влязат през раните. Спиртът унищожава витамин Ц-ето, многото чесън избива и полезните бактерии, но ти не ги усещаш тия работи, защото лютото убива вкусовите брадавици по езика и трябва все по-люто, за да го усещаш. 
Шкембе чорбата е от субпродукти, няма червено месо за хемоглобина, но пък ефтиния и мазничко, така. 
Към твоята рецепта върви и голямата мартеница за здраве, както и да обиколиш църквата, да си направиш венец от върба и т. н. 

Да ти издам една тайна - като се заразиш и рязко ти стане зле, няма смисъл да се лекуваш, защото лекарствата и мастиката... нали се сещаш. 

Nickolas

Нищо му няма на етанола, но този явно е бил денатуриран.

Sergey Dimitrov

collateral damage

 

lalluger

Горките хора! Питайте северните народи с традиции в тази дисциплина, как се прави! Там са умрели през вековете милиони от пиене.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...страха от коронавируса води до тежки и непоправими последствия...

 

...днес сутринта отидох в 8.10  да купя мюсли за децата, защото знам че  от 8.30 трябва да правим шпалир на пенсионерите...жената охранител ми вика..."Взе ми си количка...без монети са..." взех си количка, сложих спрей на ръцете, и охранителката ми вика..."побързай, че след малко ще налазят бабите"...поглеждам в магазина и виждам предимно баби...и й казвам -"те вече са налазили..."...и охранителката ми каза "Те имат право по всяко време да пазаруват"...

...влязох, пазарувах, в магазина видях един познат журналист отдалече се поздравихме през три метра, видях го, че беше много притеснен и постоянно се озърташе някой да не го доближи...може би щото в нашия квартал се разбра наскоро, че имаме открит с коронавирус...отивам на касата...познатия пред мен...аз след него...спазвам дистанция...той тръгна...аз след него и чувам зад мен някой кашля здраво почти във врата ми...обръщам се една пенсионерка...която не могла да дочака да стане 8.30 си буха като бухал и ми се усмихна...имаше поне маска...не държи дистанция, но се хили...излязох навън да връщам количката и да си оправя багажа и след малко гледам пенсионерката излиза и се изкашля във врата и на моя познат журналиста...той горкия толкова много се пазеше вътре в магазина а накрая тая му се изкашля във врата...на педя от врата...видях в очите му неописуем ужас, но нищо не й каза...той е много възпитан...

 

...Бай-Ганювщината е непобедима...

segal

За някои старци отъркването в нещо по-младо в магазина или друга тъпканица е единственият кеф, който ги зарежда с енергия. Да се натисне, все едно не те вижда, да те обара, ужким те бута да й/му направиш място да мине. А тази бабичка, да те зарази и завлече с нея си в гроба е още по-голям кеф. Кога иначе ще й обърнеш внимание, че е фактор? Сега й се е паднало. 

g1barko
снимка на g1barko

Ма що не я утепа таа кашляща старица?

Че и журналист под ръка си имал на разположение.

Да разкаже за героичната ти ъъъъ...абе да разкаже.

И да разберат всички старици /с мъже не пробваи/ какво ги очаква около теб.

Sine_metu

Да я утепа, ама после кой или какво ще му остане за фантазиите?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...аз им пиша, че Бай-Ганю е непобедим...обаче  сеирджиите..викат..."Удряй...тепай..."   малко семки им трябва само да люпят и да зяпат...

майор Цепеняков

"...хората могат да консумират напитки, съдържащи до 50 % алкохол."

 

Аха, 50+ и могат, и консумират...

 

https://www.foodandwine.com/drinks/12-worlds-strongest-liquors

 

 

Sine_metu

Консумират, ако има.

Balkan 176 Vodka Proof: 176 (88% alcohol). Made in Bulgaria Imported from Bulgaria

За няколко долара повече...

 

Само в Русия уважават своите къркачи

https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk02qNr6QPg1y_dzVGjX-4lUh0kFkHg:1585219134665&q=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1%82+%D0%BF%D0%B8%D1%82%D1%8C%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B9&tbm=isch&source=univ&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwjJt6a7-bfoAhWblHIEHY-eB4AQsAR6BAgKEAE&biw=1280&bih=667

 

Обърни внимание на градусите - 95-96,6. Останалото в еликсирите е аква дестилата. У нас и в другите безотговорни към пиенето страни чистият спирт е 98-99, но останалото са отрови. Без тях не можеш да вдигнеш градуса

Nickolas

Питайте северните народи с традиции в тази дисциплина, как се прави!

----

При температура от много минус градуси пускат по кора от дърво денатурирания спирт на големи капки и течността се разделя на денатурат и спирт поради различните точки за замръзване. После спиртът става идеално за пиене, даже неразреден.

Стоф

Етанол е едно, а етил друго. Етиловият алкохол е това, което присъства в алкохолните напитки, не етанола. 

годю

Стоф, срам за учителката ти по химия!

Каубой
снимка на Каубой

😂

Сгугню
снимка на Сгугню

Немали са практика, завалийките, в редовното пиенье, и затуй са псовисали.

 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Радикално са уморили вируса! Аматьори.

Даскал Цеко

Чист спирт (наричан още етанол или етилов спирт) пият САМО народите от:

 

- сегашната РФ

- бившия СССР

- бившата царска Русия (Российская империя)

 

Към тях притурям поляци и финландци, които през определени периоди от историята си са били част от Руската империя/СССР.

 

Навсякъде по цивилизования свят чистият спирт се употребява в битови условия (без медицината, фармацевтиката и промишленото производство на алкохолни напитки) за приготвяне на домашни ликьори, всевъзможни аперитивни, дигестивни и десертни плодови или билкови извлеци/"настойки" и пр. алкохолни питиета, както и за "вдигане" градуса на коктейли, но никъде и никога не се пие в чист вид (или поразреден с малко водица за демагогия).

 

Специално при жълтата раса (китайци, японци, корейци) и фактически при всички средноазиатски или далекоизточни джигитайци с дръпнати очи, плюс американските индианци и ескимосите, е установен недостиг (в сравнение с бялата раса) на ензима алкохолдехидрогеназа, локализиран в черния дроб и в стомаха, и отговорен за разграждането на алкохола в организма (темата е голяма и спирам дотук). Затова жълтите и въобще джигитайците не могат да пият като белите хора, напиват се бързо и от малко, склонни са към скоротечен дегенеративен алкохолизъм (спомнете си в уестърните пропилите се с долнопробно уиски индиански вождове), и са по-податливи на алкохолно отравяне.

 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Тюркмените са бели.

Скрудж

Имах познат актьор...от големите актьори - Народен артист! Лично съм го виждал в гримьорната след представление да пие спирта който му се полага за разгримиране. Цепна си 50 грама чист спиртец и дори не се намръщи. Всичко е въпрос на тренинг. В квартала имаме една пиянка който от години порка спирт, но го разрежда с вода. По на сметка му идвало☺️

Даскал Цеко

Тюркмените са бели.

А испанците, португалците, италианците, гърците и въобще южняците са мургави.

 

Даскал Цеко

Имах познат актьор...

В квартала имаме една пиянка

Не става дума за отделни, изолирани случаи, а за масова практика и национални табиети.

 

Sine_metu

Четв., 26/03/2020 - 14:12 (нов)

Даскал Цеко

Навсякъде по цивилизования свят чистият спирт се употребява за приготвяне на домашни ликьори, всевъзможни аперитивни, дигестивни и десертни плодови или билкови извлеци/"настойки" и пр.

 

„Не понимаю, как можно любить самогон, когда в нашем отечестве имеется большой выбор благородных крепких напитков? В таком случае вы плохо кончите, молодой человек...“

Даскал Цеко

Sine_metu

Четв., 26/03/2020 - 14:28 (нов)

 

Даскал Цеко

Навсякъде по цивилизования свят чистият спирт се употребява за приготвяне на домашни ликьори, всевъзможни аперитивни, дигестивни и десертни плодови или билкови извлеци/"настойки" и пр.

 

„Не понимаю, как можно любить самогон, когда в нашем отечестве имеется большой выбор благородных крепких напитков? В таком случае вы плохо кончите, молодой человек...“

Ти по-добре се опитай да разбереш как така неуместно и спекулативно си турил един до друг (без да ги разделиш, че и обединени с общи кавички, сякаш са взети от едно и също място) два цитата от "Златния телец" - първия от Глава седма, а втория - от Глава втора. 

 

А също така поразпитай умните хора да ти кажат как на стар краставичар се продават краставици. 

 

Sine_metu

По-мъдро беше, драги даскале, да си затраеш след двата удара от двама „нецивилизовани“

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Двамата обикновено се заяждате с мен.Да се карате не е бон тон.Не забравяйте че сте в един отбор.

Sine_metu

Що за изрази „заяждате“, „карате се“? Малко умствена гимнастика. После, ти нещо свали гарда, а даскалът 12-та година ми е редовен клиент :)

Invisible

   "С какъвто се събереш, такъв ставаш"

 

   Нещо хубаво няма да научат от руснаците.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш