facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

30 души умряха в Истанбул след употреба на чист спирт

Хората злоупотребяват със спирт в страха си от коронавируса
2 928
 Илияна Кирилова

30 души са починали, а още 20 са били хоспитализирани през последните 2 седмици в Истанбул, след като са пили етанол, съобщи вестник „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

Според официалната информация, по-голямата част от жертвите са граждани на Туркменистан. Освен, че пиели етанол, те го втривали и в кожата си като средство за защита срещу заразяване с коронавирус.

Властите уточняват, че хоспитализираните са в критично състояние.

Смъртта или пораженията, причинени вследствие консумацията на чист алкохол се превръща във все по-често срещан проблем при нарастващата пандемия COVID-19.

Причината за това експертите обясняват с неправилно възприетата информация за влиянието на разтвори на алкохолна основа върху коронавируса. В опита си да се предпазят, жертвите са консумирали опасни количества алкохол.

В Иран 194 души загинаха, а повече от 6000 са се натровили от 6 март досега заради неправилна консумация на алкохол.

Изданието подчертава, че хората могат да консумират напитки, съдържащи до 50 % алкохол. Консумацията на чист спирт може да доведе до алкохолно отравяне, което да има фатални последици.

33

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Смъртоносна авария в химически завод в Индия

07.05.2020

780 4
Пътнически самолет претърпя инцидент на летището в Истанбул

05.02.2020

1563 13
Българин е бил застрелян от полицията в Истанбул

18.01.2020

Обновена

2963 17

Коментари

Страници

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

Да ни е жал ли ся?

алаха нал забранил спирта?

bay Dragan

Ледена Мастика с гореща шкембе чорба.Много чесън,лют и черен пипер.

segal

С това много горещото и лютото си разраняваш гърлото и нямаш нужда от много вируси, че да ти влязат през раните. Спиртът унищожава витамин Ц-ето, многото чесън избива и полезните бактерии, но ти не ги усещаш тия работи, защото лютото убива вкусовите брадавици по езика и трябва все по-люто, за да го усещаш. 
Шкембе чорбата е от субпродукти, няма червено месо за хемоглобина, но пък ефтиния и мазничко, така. 
Към твоята рецепта върви и голямата мартеница за здраве, както и да обиколиш църквата, да си направиш венец от върба и т. н. 

Да ти издам една тайна - като се заразиш и рязко ти стане зле, няма смисъл да се лекуваш, защото лекарствата и мастиката... нали се сещаш. 

Nickolas

Нищо му няма на етанола, но този явно е бил денатуриран.

Sergey Dimitrov

collateral damage

 

lalluger

Горките хора! Питайте северните народи с традиции в тази дисциплина, как се прави! Там са умрели през вековете милиони от пиене.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...страха от коронавируса води до тежки и непоправими последствия...

 

...днес сутринта отидох в 8.10  да купя мюсли за децата, защото знам че  от 8.30 трябва да правим шпалир на пенсионерите...жената охранител ми вика..."Взе ми си количка...без монети са..." взех си количка, сложих спрей на ръцете, и охранителката ми вика..."побързай, че след малко ще налазят бабите"...поглеждам в магазина и виждам предимно баби...и й казвам -"те вече са налазили..."...и охранителката ми каза "Те имат право по всяко време да пазаруват"...

...влязох, пазарувах, в магазина видях един познат журналист отдалече се поздравихме през три метра, видях го, че беше много притеснен и постоянно се озърташе някой да не го доближи...може би щото в нашия квартал се разбра наскоро, че имаме открит с коронавирус...отивам на касата...познатия пред мен...аз след него...спазвам дистанция...той тръгна...аз след него и чувам зад мен някой кашля здраво почти във врата ми...обръщам се една пенсионерка...която не могла да дочака да стане 8.30 си буха като бухал и ми се усмихна...имаше поне маска...не държи дистанция, но се хили...излязох навън да връщам количката и да си оправя багажа и след малко гледам пенсионерката излиза и се изкашля във врата и на моя познат журналиста...той горкия толкова много се пазеше вътре в магазина а накрая тая му се изкашля във врата...на педя от врата...видях в очите му неописуем ужас, но нищо не й каза...той е много възпитан...

 

...Бай-Ганювщината е непобедима...

segal

За някои старци отъркването в нещо по-младо в магазина или друга тъпканица е единственият кеф, който ги зарежда с енергия. Да се натисне, все едно не те вижда, да те обара, ужким те бута да й/му направиш място да мине. А тази бабичка, да те зарази и завлече с нея си в гроба е още по-голям кеф. Кога иначе ще й обърнеш внимание, че е фактор? Сега й се е паднало. 

g1barko
снимка на g1barko

Ма що не я утепа таа кашляща старица?

Че и журналист под ръка си имал на разположение.

Да разкаже за героичната ти ъъъъ...абе да разкаже.

И да разберат всички старици /с мъже не пробваи/ какво ги очаква около теб.

Sine_metu

Да я утепа, ама после кой или какво ще му остане за фантазиите?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...аз им пиша, че Бай-Ганю е непобедим...обаче  сеирджиите..викат..."Удряй...тепай..."   малко семки им трябва само да люпят и да зяпат...

майор Цепеняков

"...хората могат да консумират напитки, съдържащи до 50 % алкохол."

 

Аха, 50+ и могат, и консумират...

 

https://www.foodandwine.com/drinks/12-worlds-stron...

 

 

Sine_metu

Консумират, ако има.

Balkan 176 Vodka Proof: 176 (88% alcohol). Made in Bulgaria Imported from Bulgaria

За няколко долара повече...

 

Само в Русия уважават своите къркачи

https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk02qNr6QPg...

 

Обърни внимание на градусите - 95-96,6. Останалото в еликсирите е аква дестилата. У нас и в другите безотговорни към пиенето страни чистият спирт е 98-99, но останалото са отрови. Без тях не можеш да вдигнеш градуса

Nickolas

Питайте северните народи с традиции в тази дисциплина, как се прави!

----

При температура от много минус градуси пускат по кора от дърво денатурирания спирт на големи капки и течността се разделя на денатурат и спирт поради различните точки за замръзване. После спиртът става идеално за пиене, даже неразреден.

Стоф

Етанол е едно, а етил друго. Етиловият алкохол е това, което присъства в алкохолните напитки, не етанола. 

годю

Стоф, срам за учителката ти по химия!

Каубой
снимка на Каубой

😂

Сгугню
снимка на Сгугню

Немали са практика, завалийките, в редовното пиенье, и затуй са псовисали.

 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Радикално са уморили вируса! Аматьори.

Даскал Цеко

Чист спирт (наричан още етанол или етилов спирт) пият САМО народите от:

 

- сегашната РФ

- бившия СССР

- бившата царска Русия (Российская империя)

 

Към тях притурям поляци и финландци, които през определени периоди от историята си са били част от Руската империя/СССР.

 

Навсякъде по цивилизования свят чистият спирт се употребява в битови условия (без медицината, фармацевтиката и промишленото производство на алкохолни напитки) за приготвяне на домашни ликьори, всевъзможни аперитивни, дигестивни и десертни плодови или билкови извлеци/"настойки" и пр. алкохолни питиета, както и за "вдигане" градуса на коктейли, но никъде и никога не се пие в чист вид (или поразреден с малко водица за демагогия).

 

Специално при жълтата раса (китайци, японци, корейци) и фактически при всички средноазиатски или далекоизточни джигитайци с дръпнати очи, плюс американските индианци и ескимосите, е установен недостиг (в сравнение с бялата раса) на ензима алкохолдехидрогеназа, локализиран в черния дроб и в стомаха, и отговорен за разграждането на алкохола в организма (темата е голяма и спирам дотук). Затова жълтите и въобще джигитайците не могат да пият като белите хора, напиват се бързо и от малко, склонни са към скоротечен дегенеративен алкохолизъм (спомнете си в уестърните пропилите се с долнопробно уиски индиански вождове), и са по-податливи на алкохолно отравяне.

 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Тюркмените са бели.

Скрудж

Имах познат актьор...от големите актьори - Народен артист! Лично съм го виждал в гримьорната след представление да пие спирта който му се полага за разгримиране. Цепна си 50 грама чист спиртец и дори не се намръщи. Всичко е въпрос на тренинг. В квартала имаме една пиянка който от години порка спирт, но го разрежда с вода. По на сметка му идвало☺️

Даскал Цеко

Тюркмените са бели.

А испанците, португалците, италианците, гърците и въобще южняците са мургави.

 

Даскал Цеко

Имах познат актьор...

В квартала имаме една пиянка

Не става дума за отделни, изолирани случаи, а за масова практика и национални табиети.

 

Sine_metu

Четв., 26/03/2020 - 14:12 (нов)

Даскал Цеко

Навсякъде по цивилизования свят чистият спирт се употребява за приготвяне на домашни ликьори, всевъзможни аперитивни, дигестивни и десертни плодови или билкови извлеци/"настойки" и пр.

 

„Не понимаю, как можно любить самогон, когда в нашем отечестве имеется большой выбор благородных крепких напитков? В таком случае вы плохо кончите, молодой человек...“

Даскал Цеко

Sine_metu

Четв., 26/03/2020 - 14:28 (нов)

 

Даскал Цеко

Навсякъде по цивилизования свят чистият спирт се употребява за приготвяне на домашни ликьори, всевъзможни аперитивни, дигестивни и десертни плодови или билкови извлеци/"настойки" и пр.

 

„Не понимаю, как можно любить самогон, когда в нашем отечестве имеется большой выбор благородных крепких напитков? В таком случае вы плохо кончите, молодой человек...“

Ти по-добре се опитай да разбереш как така неуместно и спекулативно си турил един до друг (без да ги разделиш, че и обединени с общи кавички, сякаш са взети от едно и също място) два цитата от "Златния телец" - първия от Глава седма, а втория - от Глава втора. 

 

А също така поразпитай умните хора да ти кажат как на стар краставичар се продават краставици. 

 

Sine_metu

По-мъдро беше, драги даскале, да си затраеш след двата удара от двама „нецивилизовани“

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Двамата обикновено се заяждате с мен.Да се карате не е бон тон.Не забравяйте че сте в един отбор.

Sine_metu

Що за изрази „заяждате“, „карате се“? Малко умствена гимнастика. После, ти нещо свали гарда, а даскалът 12-та година ми е редовен клиент :)

Invisible

   "С какъвто се събереш, такъв ставаш"

 

   Нещо хубаво няма да научат от руснаците.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×