Quantcast

Медия без
политическа реклама

Войната вдигна за трети път заплатите във ВМЗ Сопот

30 Ноем. 2022

От 1 декември заплатите във ВМЗ Сопот ще бъде увеличени с 6.5%, съобщиха от държавната оръжейница. Отделно работниците ще получат и по една минимална заплата като Коледен бонус.

Това е третото увеличение на заплатите през тази година в най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс на страната ни. Работещите там получиха увеличение на доходите преди Великден, след това в средата на годината, когато синдикатите обявиха протести заради смененото от тогавашния вицепремиер Корнелия Нинова ръководство.

Средната работна заплата в дружеството нараства с близо 50% през тази година, посочиха от дружеството. Освен това от юли ваучерите за храна са увеличени от 80 лв. на 200 лева. Съгласно решение на Съвета на директорите, всички работници и служители ще получат за ноември по 200 лв. бонус и по една минимална работна заплата, която във ВМЗ Сопот е в 781 лева. Тези бонуси ще бъдат изплатени преди Коледните и Новогодишни празници, уточни изпълнителният директор Иван Стоенчев.

От началото на войната в Украйна дружеството е натоварено до максимален капацитет, въпреки, че официално страната ни не изнася оръжение за тази дестинация. През лятото заводът в Сопот разкри 800 нови работни места и обясни, че има сключени нови договори за над половин милиард лева.

Ключови думи:

ВМЗ Сопот, заплати

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?