Quantcast

Медия без
политическа реклама

При ръст на заболеваемостта Русия възобновява полетите към България

28 Юни 2021

От днес се възобновяват редовните полети между Русия и България. Възстановяват се двупосочните полети от Москва до София, Варна и Бургас, от Екатеринбург и Ростов на Дон до Варна и Бургас, от Самара до Бургас и от Минерални води до Варна.

От днес започва и продажбата на туристически пакети, съобщиха от Асоциацията на туроператорите в Русия. Руските медии съобщават за засилен интерес към страната ни като туристическа дестинация. Русия бе един от най-големите пазари за българския туристически сектор преди пандемията.

Интернет платформите за продажба на самолетни билети отчитат увеличено търсене на полети до България. Средната цена на еднопосочен билет в момента е около 400 евро, но участниците на пазара очакват поевтиняване в близките седмици. 

Руските туроператори рекламират България като дестинация, в която „абсолютно всичко е отворено" - клубове, дискотеки, търговски центрове, казина, провеждат се фестивали.

В същото време в Русия се отбелязва обезпокоителен ръст на заболеваемостта с коронавирус. От днес в Москва се връщат към задължителна дистанционна работа в някои сектори. Над 20 500 са новозаразените през предходното денонощие, през което бе отбелязан и рекорден брой починали - почти 600.

Към момента гражданите на Русия подлежат на същия режим при влизане у нас като държавите от ЕС - за целта те трябва да представят един от следните документи - сертификат за ваксинация, документ за преболедуване на COVID-19 от 15-тия до 180-тия ден на изследването (установено с PCR или антигенен тест), или с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване с PCR тест или с отрицателен резултат от проведен до 48 часа преди влизането бърз антигенен тест за доказване на COVID-19.

Ключови думи:

Русия, полети, туристи

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?